Dramă! Gabriel Batistuta a vrut să-şi taie picioarele!

6 septembrie 2014 20:36   Sport
Ultima actualizare:

Argentinianul Gabriel Batistuta, unul dintre cei mai mari atacanţi ai lumii, a decis să povestească drama prin care a trecut acum un deceniu, atunci când s-a retras.

Ajuns la 45 de ani, sud-americanul care a făcut istorie la Fiorentina şi care e în Top 10 all-time al marcatorilor din Serie A, a făcut o destăinuire dramatică pentru cotidianul italian “Corierre dello Sport”. Picioarele care i-au adus celebritatea l-au “trădat” şi practic nu mai avea cartilaje şi tendoane care să-i susţină greutatea. “După ce am renunţat la fotbal, la puţin timp, am început să am dureri insuportabile la nivelul picioarelor. Aveam unele momente în care îmi era atât de rău că nu mă mai puteam da jos din pat şi urinam pe mine”, a explicat el. Apoi, a detaliat: “Mă dureau gleznele foarte tare şi m-am dus la doctor. I-am spus să-mi amputeze picioarele. L-am văzut pe Pistorius (n.r. – cunoscutul atlet paralimpic judecat acum pentru crimă) şi am zis că mă pot descurca aşa. Dar medicul mi-a răspuns că sunt nebun şi nu face ce i-am cerut”. Motivul afecţiunii l-a povestit tot argentinianul: “Nu mai aveam cartilaje şi nici tendoane, iar cele 86 de kilograme ale mele erau ţinute de nişte picioare care se frecau os pe os”, a povestit cel poreclit “Batigol”. În cele din urmă, specialiştii au găsit soluţia. “Am făcut mai multe operaţii şi situaţia s-a îmbunătăţit. Acum pot să merg, dar a fost nevoie de multă răbdare şi o lungă perioadă de recuperare. În prezent mă duc la golf şi chiar la câteva meciuri de fotbal, însă nu mă mişc prea mult, ci aştept să-mi vină mingea la picior”, a încheiat fostul mare atacant.

Bătut de Ilie Dumitrescu şi Hagi

La Mondialul din 1994 din SUA, Argentina lui Batistuta s-a bătut cu “Generaţia de Aur” a României, în ceea ce a fost ales cea mai bună partidă a turneului. El a egalat la unu, din penalty, dar “tricolorii” au învins cu 3-2 prin “dubla” lui Ilie Dumitrescu şi reuşita lui Hagi, iar echipa naţională a trecut mai departe în sferturile de finală ale turneului.

“A fost cea mai mare dezamăgire a carierei”, spunea Batistuta, golgheterul all-time al Argentinei cu 56 de goluri în 78 de meciuri.

Mai multe