Euro 2016 Polonia-Portugalia / Sfert de infarct: Portugalia merge în semifinale

1 iulie 2016 0:55   Sport
Ultima actualizare:

Polonia-Portugalia, primul sfert de finală de la Campionatul European de fotbal, s-a desfășurat joi, 30 iunie. Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria victimelor din Turcia.

Partida a fost o premieră, căci echipele celor două state nu s-au mai luptat până acum la un Campionat European. Meciul a început în trombă pentru polonezi, care au înscris în minutul 2. Robert Lewandowski a deschis scorul din pasa lui Kamil Grosicki. În minutul 17, același Lewandowski a fost aproape de dublă.

În minutul 30, Cristiano Ronaldo a cerut lovitură de la 11 metri pentru că a fost împins în careu de Michal Pazdan, dar arbitrul Brych nu i-a acordat-o. Trei minute mai târziu, Renato Sanches a egalat în pentru portughezi. 

La sfârșitul celor 90 de minute regulamentare, plus cele două reprize de prelungiri, tabela arăta tot 1-1, așa că bătălia decisivă s-a dat la loviturile de departajare. Cristiano Ronaldo a transformat primul penalty, iar cele două echipe au mers cap la cap până la al ultimul șut al Poloniei, când Jakub  Blaszczykowski a ratat și a trimis astfel lusitanii în semifinalele competiției.

Mai multe