Euro 2016 România - Franţa / Iordănescu vrea să-l deruteze pe Deschamps

9 iunie 2016 11:17   Sport
Ultima actualizare:

În perioada în care fiecare echipă ştie totul despre adversara ei, Anghel Iordănescu vrea să-l păcălească pe Deschamps, deşi rivalul cunoaşte totul în detaliu despre "tricolori".

Anghel Iordănescu are 66 de ani şi a prins vremurile în care, în lipsa mijloacelor tehnice şi informative, era mai greu să ştii totul despre adversara ta de pe teren. Acum, când informaţia e transmisă în timp real, e imposibil să mai ai secrete. Iar în aceste condiţii, “Generalul” a recurs la o soluţie primitivă: lansarea unei minciuni. La înaintare a fost trimis secundul Viorel Moldovan, cel care, vorbind în faţa ziariştilor locali, a oferit o declaraţie care i-a amuzat pe jurnaliştii veniţi din ţară. "Nu ştim, în acest moment, dacă vom folosi un atacant sau doi în meciul cu Franţa. Urmează să luăm o decizie în următoarele zile".

Sub comanda lui Anghel Iordănescu, tricolorii n-au alinat două vârfuri nici măcar în ultima partidă din preliminarii cu Insulele Feroe.

După tentativa sa haioasă de a-i deruta pe francezi, secundul lui Iordănescu a căutat să-i şi timoreze pe elevii lui Deschamps: "Cred că meciul de deschidere va însemna spectacol pe teren şi în tribune. Va fi, într-adevăr, o presiune, dar ea se va răsfrânge asupra Franţei. Pentru ei, ar fi un dezastru dacă n-ar câştiga. Pentru noi, nu. Franţa e obligată să învingă România, nu invers".

Mai multe