10 motive care au dus la umilinţa Stelei
Chiar dacă au fost desfiinţaţi de şvabi, steliştii rămân pe primul loc al grupei şi pot ajunge în primăvara Ligii Europa, însă pot sta şi la mâna rezultatelor. Nemţii le-au reamintit celor din Ghencea de meciul cu PSG, din 1997, şi atunci românii încasând patru goluri într-o repriză (5-0 scor final), singura diferenţă fiind că partida s-a disputat în Franţa. Acum, Stuttgart va fi recunoscută ca echipa care a produs cel mai mare dezastru “militarilor” într-un meci acasă. “Click!” vă prezintă zece motive pentru care elevii lui Reghecampf au fost distruşi.
Sistem prost. Laurenţiu Recghecampf a preferat să alinieze o echipă cu trei fundaşi centrali, deşi Stuttgart a jucat doar cu un singur vârf împins, Ibisevici. Aceştia s-au concentrat exclusiv în zona centrală şi n-au asigurat spatele jucătorilor de bandă, unde au fost surprinşi permanent. În tur, Steaua a fost mai echilibrată la Stuttgart jucând cu 4 fundaşi pe linia de fund.
Gafe personale. Spre deosebire de alte dăţi, metronomii Tătăruşanu, Chiricheş, Gardoş, Tănase şi Bourceanu au greşit foarte mult. Portarul a fost ezitant în intervenţii, fundaşii la marcaj, mai ales la primele două goluri, "Dodel" la creaţie, unde n-a dat o pasă bună, iar Bourceanu la deposedare. În aceste condiţii, obţinerea unui rezultat bun era imposibilă.
Greşeli la fazele fixe. Din nou, steliştii au arătat carenţe la acest capitol, fapt remarcat şi de fosta glorie a clubului, Emerich Ienei. "Se primesc multe goluri din lovituri libere. Există un remediu. Reghe poate să mă sune să-i spun cum cred că ar trebui să se apere la loviturile libere. Şi cu Piţurcă am discutat pe această temă", a explicat Nea Imi.
Ghinion. Steaua norocoasă a Stelei a apus aseară, când bafta din meciurile cu Copenhaga si Stuttgart i-a abandonat. Astfel, roş-albaştrii n-au mai marcat cu spatele, vezi golul lui Nikolici cu Copenhaga, şi nici n-au mai egalat repede după ce au primit gol, vezi golul lui Chipciu din Germania. Astfel, fără noroc şi lipsă de reacţie, Steaua s-a transformat într-o echipă oarecare.
Nemţii, la atac. De la echipa care făcea 2-2 în tur, Stuttgart a arătat pe Arena Naţională alt fotbal, mult mai ofensiv, mai pe poartă, cu un presing ucigător şi foarte sigură în apărare. În plus, antrenorul Labadia a surprins şi prin alcătuirea echipei, care a mizat totul pe victorie.
Aroganţa. Când toţi îţi spun că eşti cel mai bun şi mai mare şi mai frumos, e greu să nu crezi asta şi să-ţi vezi în continuare lungul nasului. Cam asta s-a întâmplat cu Tănase şi compania, care au crezut că au ajuns la un maxim unde se pot bate de la egal la egal cu forţele occidentului. Şi au plătit nota.
Energie epuizată. Un alt factor foarte important a reprezentat-o capacitatea de efort a steliştilor, cea pe care s-a bătut foarte multă monedă în ultimul timp. Practic, Bourceanu şi compania au alergat până la meciul cu Stuttgart atât de mult în cât au început să fie suspectaţi de lucruri necurate. Cu nemţii, însă au părut lipsiţi de orice vlagă, au pierdut toate duelurile fizice cu adversarii direcţi şi păreau nişte pitici pe lângă şvabi.
Posesie degeaba. În ciuda scorului, statisticile arată faptul că gazdele au reuşit să ţină mai mult mingea ca adversarii, dar nu au reuşit să construiască faze importante. Au funcţionat şi pasele şi atacurile, driblingurile şi chiar la capitolul mingii recuperate echipa arată bine, însă a lipsit omul decisiv în atac.Demoralizaţi de public. După ce au încasat patru goluri într-o repriză, jucătorii au fost demoralizaţi atunci când la ieşirea de la cabine au văzut sectoare întregi goale. Aproape jumătate dintre suporterii prezenţi au renunţat să urmărească meciul până la final.
Schimbări neinspirate. Până acum, echipa a câştigat şi cu ajutorul mutărilor decise de Reghe în timpul meciului. Însă, cu şvabii, atrenorul nu a făcut nicio schimbare la pauză, deşi formaţia sa era condusă cu 4-0. Abia după ce a mai încasat un gol l-a introdus pe Prepeliţă (58) şi Rocha (62), dar era deja târziu.
- Un stelist cu soţia în pat. Iubitule, trezirea, e 6! Au mai dat ăia încă unul?
- Care e animalul preferat al steliştilor? Cincila.
- Ce le-a spus Meme la pauză jucătorilor, când scorul era 0-4? Staţi liniştiţi, tot patru am luat şi eu
- Clădirea preferată? Pentagon
- Povestea preferată? 5 pâini, de Ion Creangă
- Reghe riscă suspendarea din partea UEFA pentru că a băgat 11 petarde pe teren
- Ce însemană de fapt Black Friday? Vinerea de doliu pentru Steaua
- Lăsaţi Steaua să se pregătească pentru Liga 1
- S-a văzut mâna lui Mache
Ionel Ganea, adversar recunoscut al Stelei şi fost jucător al lui Stuttgart, a sărbătorit alături de staff-ul nemţilor. Aceştia nu au uitat că "Ganezul" a jucat pentru ei patru ani în perioada 1999 - 2003, a devenit vicecampion în Germania şi a cîştigat de două ori Cupa UEFA Intertoto. Ieri, pe contul de twitter al lui Stuttgart a fost postată o fotografie în care Ganea serveşte un pahar de vin alături de directorul sportiv al şvabilor, Jochen Schneider.
Roş-albaştrii au rămas pe primul loc în grupă, dar pentru a se califica în primăvara europeană fără să depindă de alte rezultate, trebuie să obţină o remiză în partida cu Copenhaga. O înfrângere în Danemarca va conta şi din prisma rezultatului, gazdele putând depăşi Steaua dacă se impun la o diferenţă mai mare de goluri sau dacă trupa lui Reghe nu marchează. În cazul în care punctează pe terenul danezilor, românii sunt direct calificaţi.