10 replici memorabile rostite de regretatul antrenor Ionuț Popa

25 iunie 2020 19:39   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Doliu în fotbalul românesc. Ionuț Popa, unul dintre cei mai carismatici antrenori din istoria primei divizii, a încetat din viață ieri dimineață. Tehnicianul avea 67 de ani și de un an îi fuseseră descoperite tumori pe creier.

Ionuț Popa era internat din 9 iunie la Spitalul Județean Arad, acolo unde ajunsese în comă în urma unui stop cardio-respirator. Din păcate, organismul lui nu a mai putut lupta joi dimineață, astfel că unul dintre cei mai valoroși și mai hâtri tehnicieni din fotbalul românesc a decedat. Născut la 17 aprilie 1953, la Săvârșin, Ionuț Popa a antrenat doar în România, pentru că, așa cum a recunoscut, îi era frică să zboare cu avionul. El a pregătit formații precum UTA, FC Bihor, Poli iaşi, CS Mioveni şi ACS Poli Timişoara, pe aceasta reușind să o mențină în prima ligă deși a pornit la drum cu o penalizare de 14 puncte. Paradoxal, ultimul meci în care a stat pe bancă a fost chiar cel dintre echipa care o antrena, UTA, și fosta lui formație, ASC Poli Timișoara, disputat la 9 martie 2019.

De-a lungul anilor, Ionuț Popa a făcut deliciul presei și al fanilor prin declarațiile spumoase pe care le făcea. Click! vă prezintă 10 dintre cele mai spumoase.

- ”Am venit ca o echipă neînvinsă și am plecat ca o echipă jumulită”.

- ”Este un jucător care zboară de la echipă imediat. Temperamentul meu m-a făcut să-l strâng de gât. Cred că-l omoram. Îl omoram, am peste 60 de ani, scriu două cărţi şi ies”.

- ”Am avut o discuție cu mama, care m-a certat și mi-a spus să nu o fac de râs în Cupa Ligii. Mi-a zis să mă port frumos cu copiii. Mă mai duc astăzi pe la mama și mă sfătuiesc cu ea, dar mi-e frică să nu mă certe. Dacă vom câștiga trofeul, i-l dau ei”.

- ”Nu sunt mulțumit de transferuri, aș fi vrut să vină Messi”.

- ”Problemele noastre sunt atât de mari încât ne putem aștepta să apară alta în orice moment. De exemplu, astăzi ni s-au accidentat doi oameni”.

- ”În România nu e bine să îți dai demisia, pentru că se găsește unul care să ți-o semneze în cinci minute și rămâi șomer”.

- ”Aș vrea să promoveze ăștia mai slabi, să avem și noi de cine râde”.

- ”Le-am spus jucătorilor la pauză că-i omor dacă pierdem acest meci și s-au speriat. Așa am reușit să egalăm”.

- ”Când îl văd pe Messi cum tot driblează mă apucă dracii. Nu mai suport să-l văd”.

- ”Dacă înainte credeam că doar 25% este noroc în fotbal, iar 75% știință, după ce am văzut Chelsea cu Barcelona mi-am schimbat opinia. Păi după acest meci cred că fotbalul înseamnă 95% noroc și bulangeală. Astea nu pot fi antrenate. Cât despre penalty-ul ratat de Messi, dacă aveam un pistol trăgeam în televizor”.

Mai multe