25 mai, data impusă de UEFA pentru ca federațiile să decidă dacă reiau campionatele

28 aprilie 2020 16:41   Fotbal intern
Ultima actualizare:

UEFA a cerut federaţiilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile de reluare a sezonului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

”În cazul în care o competiţie naţională trebuie întreruptă din motive legitime, UEFA cere explicaţii, până la 25 mai, în privinţa circumstanţelor care justifică o astfel de întrerupere şi să anunţe echipele pentru competiţiile intercluburi UEFA 2020-2021 în baza meritului sportiv în competiţiile naţionale 2019-2020”, a anunţat forul european.

Majoritatea campionatelor europene sunt suspendate din luna martie, din cauza epidemiei de coronavirus. Deocamdată, doar Olanda a anunțat că nu mai reia competiția și că nu acordă titlul. Belgia ar putea fi a doua țară unde se ia o asemenea decizie, așteptându-se doar ședința în care cluburile vor vota pentru suspendarea definitivă a campionatului.

În România, competiția ar trebui să se reia, conform dorinței LPF, în 6-7 iunie, sau cel mai târziu în 13-14 iunie. Totul depinde, însă, de evoluiția pandemiei de coronavirus de la noi din țară, dar și de măsurile de relaxare pe care le vor lua guvernanții.

Mai multe