5 secrete ale «bizonului» Gnohere

29 septembrie 2015 20:48   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mircea Rednic a fost criticat când a ales s-o întărească pe Dinamo cu africani de care n-a auzit nimeni. Cu Harlem Gnohere i-a ieşit însă la fix, atacantul marcând cinci goluri în campionat şi trei în Cupă. Ultimele două chiar luni, în victoria cu Concordia Chiajna, scor 3-1. Iată ce trebuie să ştiţi despre „Bizon”!

1. A învăţat fotbal de la Gomis. Gnohere şi-a început cariera de profesionist la Troyes, unde a fost coleg cu doi mari jucători. Primul care şi-a lăsat amprenta asupra lui a fost Batefembi Gomis, vârful lui Swansea, iar celălalt Blaize Matuidi, internaţional francez şi mijlocaş al campioanei PSG.

2. Îşi arată muşchii după fiecare gol. Atacantul a fost ironizat că este gras, iar acum, după marcarea fiecărui gol, îşi arată abdomenul pentru a arăta că nu mai e gras. A făcut-o şi la Chiajna.

3. A slăbit 11 kilograme. Gnohere avea 96 de kilograme în momentul venirii la Dinamo şi toată lumea râdea de el. „Câinii” l-au pus la slăbit, iar ivorianul cu cetăţenie franceză a scăzut la 85 de kilograme.

4. Mai are un frate fundaş. Harlem n-a fost singurul copil al familiei de ivorieni, Gnohere. Atacantul lui Dinamo mai are un frate cu nouă ani mai mare şi care joacă de asemenea fotbal. Arthur Gnohere e fundaş central şi a trecut pe la QPR, Caen şi Burnley, iar acum e legitimat la elveţienii de la Monthey.

5. Rednic l-a văzut în Belgia. Gnohere a ajuns la Dinamo după ce l-a impresionat pe actualul său antrenor în campionatul Belgiei. „Puriul” l-a văzut jucând la Westerlo şi Mouscron, în timp ce el le antrena pe Standard Liege şi Gent.

Mai multe