5 secrete ale lui Nemec, eroul din Cupa Ligii

21 mai 2017 19:52   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Adam Nemec, 31 de ani, este vedeta lui Dinamo. „Dubla” sa a umplut vitrina clubului, dar şi conturile cu 400.000 de euro. „Vârful” e curtat de echipe din străinătate şi e posibil ca finala Cupei Ligii să fi fost ultima partidă în tricoul „câinilor”.

De la Supercupa din 2012, roş-albii nu mai obţinuseră nici un trofeu. Acum, Nemec a reuşit să puncteze în faţa celor de la Poli Timişoara, 2-0, şi oamenii din „Ştefan cel Mare” au început fiesta, una ce s-a întins într-un club din Capitală până în zori. Click! vă prezintă cine este omul care a realizat cea mai mare performanţă a roş-albilor din ultimii cinci ani, precedentul trofeu fiind Supercupa din 2012.

1. A refuzat Steaua

Prestaţiile sale excelente i-au atras atenţia inclusiv rivalului de la FCSB, Gigi Becali, care a anunţat că-l vrea la formaţia sa. Adam a refuzat, spunând ferm că acordul său cu Dinamo e până în vara lui 2018. Oricum, are mai multe oferte, inclusiv din spaţiul arab, şi dacă nu-şi prelungeşte contractul cu roş-albii va pleca în străinătate, nedorind să joace la stelişti.

2. Şi-a dublat cota

El a venit la Dinamo în toamna lui 2016 ca jucător liber de contract după ce în vară îşi încheiase conturile cu Willem II Tilburg, echipă din prima ligă olandeză. La “câini” a obţinut cel mai mare salariu din lot, 11.000 de euro lunar, şi, mai important, evoluţia sa i-a dublat cota pe piaţa transferurilor, acum valorând 600.000 de euro.

3. Gol pentru unchiul decedat

Luna trecută, în ziua meciului cu CFR, a aflat că unchiul său din partea mamei a murit, şi ar fi putut fi învoit pentru partida cu ardeleni. Dar, a vrut să joace şi chiar a marcat în poarta clujenilor. Abia a doua zi a plecat în Slovacia pentru a participa la funeralii.

4. Apărătorile norocoase

“Vârful” este o prezenţă constantă la echipa naţională a Slovaciei, el jucând recent şi-n preliminariile CM 2018 contra Maltei, meci în care a şi înscris. El poartă o pereche de apărători personalizate pe care se regăsesc steagul ţării sale, numărul de pe echipament, 11, dar şi data naşterii.

5. Iubita e Miss

Lui Adam îi merge din plin şi pe plan sentimental, el având o relaţie îndelungată cu Zuzana Kollarova. Fata de 24 de ani este născută în Bratislava şi a câştigat mai multe concursuri de frumuseţe, cel mai important titlu fiind cel de Miss Univers Slovacia 2016. Ea lucrează ca model şi-l vizitează des pe fotbalist în România, asistând şi la unele meciuri.

Un fan le-a «furat» trofeul

După fluierul de final al meciului, suporterii roş-albi au invadat gazonul, iar unul dintre ei a devenit protagonistul serii. La festivitatea de decernare a Cupei Ligii, responsabila departamentului de comunicare a LPF, Diana Frumosu, trebuia să-i dea trofeul vicepreşedintelui Ligii, Robert Pongracz, iar acesta urma să-l înmâneze căpitanului dinamovist. Dar, “Mutu”, un vechi susţinător al “câinilor”, pe numele său real Rusoaia Daniel, s-a infiltrat printre elevii lui Contra şi i-a cerut Dianei cupa, ea oferind-o fără reţineri. Fanul a fost cel care a ridicat primul trofeul deasupra capului şi l-a dat apoi fotbaliştilor.

Mai multe