500! Căpitanul lui Dinamo bifează diseară cifra-record a prezenţelor în Liga 1

15 martie 2013 18:42   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Antrenorul care l-a promovat pe Dănciulescu în Liga I, Ovidiu Drinceanu, acum la o echipă de amatori din Japonia, Veertien, dezvăluie amănunte inedite din cariera golgheterului „câinilor”.

Cariera de antrenor în prima divizie a lui Ovidiu Drinceanu a început în 1993, anul în care l-a promovat şi pe Dănciulescu. Ambii erau la Electroputere, iar atacantul de doar 16 ani şi zece luni şi-a început ascensiunea într-un meci cu Universitatea Craiova, 2-2. Era data de 6 octombrie 1993. „Danciu" a jucat 16 minute. Azi, contra Petrolului, la vârsta de 36 de ani, el bifează meciul 500 în Liga I, record absolut al competiţiei.

„Click!": Domnule Drinceanu, din România vă sun. În meciul cu Petrolul, Dănciulescu joacă meciul 500 în prima ligă. Dumneavoastră l-aţi promovat. Vă gândeaţi că v-a ajunge atât de departe?

Ovidiu Drinceanu: Să ştiţi că nu am avut o mare contribuţie. El a arătat de atunci că e un om de calitate, părinţii lui au ştiu cum să-l crească, meritul e şi al antrenorului care l-a format, Ion Pârvulescu, eu doar am avut şansa să-l promovez.

Pe vremea când era la Steaua, aşa sărbătorea golurile: îşi scotea tricoul şi-l arăta celor din tribune

Cum a ajuns la Electroputere?

L-am urmărit la lotul de tineret, era Sorin Cârţu antrenor. I-am cerut relaţii despre el, mi l-a recomandat, am vorbit cu cei din conducere şi l-am luat la noi.

Cum s-a produs debutul?

El de trei luni se antrena cu noi şi la pregătire i-a convins pe ceilalţi jucători că merită să evolueze, adică am simţit că-l vor în teren şi atunci am decis să-l bag. După aceea a avut unele probleme.

Anul trecut a câştigat Supercupa României în faţa celor de la CFR

La ce vă referiţi?

(se enervează) Nişte imbecili de medici l-au <<făcut>> bolnav...că e bolnav cu inima. Aproape un an de zile a stat săracul pe tuşă. L-au făcut să sufere şi era şi perioada când dorea să-l ia Cornel Dinu, care era preşedinte la FC Naţional. Coşmarul lui a început după Israel....

"Ne-am mai văzut o dată întâmplător la un supermarket"

Ovidiu Drinceanu

Când a reuşit eventul cu Dinamo (2003 - 2004) alături de coechipieri, pe terenul din „Ştefan cel Mare”, s-a fotografiat alături de un câine de luptă, simbolul roş-albilor

Care era adevărul?

El era la echipa naţională de tineret, în Israel. Am vorbit cu doctorul Bendiu şi mi-a spus că are amigdalită, că nu are nicio problemă cu inima! Dacă nu era Cornel Dinu, Dănciulescu se pierdea!

Anul trecut, se împlineau 12 ani fără “Unicul Căpitan”. Danciu a sărutat steagul cu chipul lui Hîldan

Ce a făcut în perioada în care nu a jucat?

Toţi băieţii puneau câte o sumă din prima de joc şi îi dădeau şi lui, erau bani puţini... Dacă nu pleca să joace în străinătate, vă spun că-l depăşea şi pe Dudu Georgescu (n.r. - golgheterul all time al Ligii I - 252 goluri).

Alături de Claudiu Niculescu a format celebrul cuplu de atacanţi, N&D, care a scris istorie pentru Dinamo

Vă aşteptaţi ca unul dintre elevii dumneavoastră să aibă cel mai mare număr de jocuri în Liga I şi să fie în topul golgheterilor all-time?

Mă bucură foarte mult că el joacă şi acum la 36 de ani pentru că, din păcate, la noi se pune pecetea: tânăr sau bătrân. Nu se pune accent pe ceea ce arată jucătorul!

- Nu are cont de facebook şi twitter- A fost imaginea Citroen şi are contract cu Nike- Nu poartă bijuterii. Îi plac doar ceasurile- Are în jur de o sută de perechi de adidaşi- Îi place să doarmă mult, trezitul de dimineaţă e marea lui problemă, iar stingerea o dă în jur de ora 23.00- E fan Dallas Cowboys, îi place foarte mult fotbalul american- Ascultă doar hip-hop- Vrea să călătorească în America- Înainte de meciuri bea o băutură energizantă

Ionel Dănciulescu- 499

CosticăŞtefănescu- 490Florea Ispir- 485Laszlo Boloni- 484Costel Câmpeanu- 470Petre Marin- 468Paul Cazan- 465Cornel Dinu- 454Constantin Stancu- 447Ion Dumitru- 442

Mai multe