6 asemănări între Reghecampf şi Rednic

9 aprilie 2016 20:34   Fotbal intern
Ultima actualizare:

„El Clasico de România” va arăta diseară cine e mai bun dintre Laurenţiu Reghecampf şi Mircea Rednic. În viaţa privată, ei sunt prieteni de familie, dar pe teren sunt orgolioşi, mai ales că niciunul nu a pierdut un derby în faţa celuilalt.

Miza confruntării ce ia startul de la ora 20.30 pe Arena Naţională e uriaşă. Roş-albaştrii vor să învingă, având un duel de la distanţă cu Astra, principala contracandidată la titlu, în timp ce un succes al „câinilor” i-ar readuce în lupta pentru laurii de campioni. Adăugând şi rivalitatea dintre suporteri, rezultă că fiecare echipă va căuta doar victoria. Totuşi, la nivelul băncilor tehnice se găsesc doi oameni care nu se bat în declaraţii războinice unul la adresa celuilalt, aşa cum se practică înaintea altor partide importante, şi chiar se respectă. Dar de unde a apărut această apropiere deloc specifică duelurilor psihologice care au prefaţat, de-a lungul timpului, derby-urile dintre Steaua şi Dinamo? Click! a descoperit şase asemănări între cei doi antrenori, similitudini care pot explica atmosfera de dinaintea confruntării de diseară:

Numele. Întâmplător, mai ales că numele lor nu sunt deloc comune, ambii sunt trecuţi în buletin cu litera „R”. Stelistul e Reghecampf, iar dinamovistul Rednic.Bilanţul. Ambii se pot declara neînvinşi din postura de adversari direcţi într-un asemenea meci, ei confruntându-se de opt ori. Ultimele două jocuri dintre ei s-au încheiat la egalitate şi dacă nici acum nu se va înclina balanţa, va rămâne ca la sfârşitul lunii să aflăm câştigătorul. Atunci, la data de 20 aprilie, va avea loc returul semifinalelor Cupei României, în tur scorul fiind 0-0, şi doar o formaţie poate merge mai departe în competiţia KO.   

Acelaşi profil ca jucător. Deşi îi despart nişte ani, Rednic împlinind ieri 54 de primăveri, iar Reghe având numărul 40 în dreptul vârstei, cei doi au activat în carieră în flancul drept. Primul a fost fundaş şi celălalt mijlocaş, însă a evoluat şi pe acelaşi post ca dinamovistul. În plus, siteurile de profil arată că în perioada de activitate aveau acelaşi proporţii fizice, fiecare lăudându-se cu o greutate de 70 de kilograme la o înălţime de 1.75 metri.Fiecare are în familie câte un impresar. Antrenorul trupei din Ghencea e căsătorit cu Anamaria Prodan, agent al multor jucători din Liga I, dar şi din lotul echipei conduse de „jumătatea sa” Reghecampf. De partea cealaltă, „Puriul” are în vestiar fotbalişti manageriaţi de fata sa cea mică, Luana. Cele două sunt de altfel bune prietene.Conduc maşini de lux. Stelistul are un avantaj numeric în garaj, dar preferata sa e o limuzină Bentley Continental GT. Un autoturism cotat la circa 200.000 de euro, modelul fiind condus în prezent şi de antrenorul roş-albilor.Fac bani din imobiliare. Ambii au ştiut să facă investiţii şi o parte din avere a fost direcţionată pentru a cumpăra proprietăţi luxoase, unele ce produc lunar mii de euro de pe urma contractelor de închiriere. Familia Reghecampf are case în Bucureşti, Snagov sau în Statele Unite ale Americii, iar Rednic deţine locuinţe în Capitală, la Sinaia sau în Belgia.

Laurenţiu Reghecampf

  • A jucat la: CS Târgovişte, VSE Polten, Oţelul “U” Târgovişte, Chindia, Steaua, Litex, Energie Cottbus, Alemannia Aachen, Kaiserslautern
  • A debutat: în Liga 1 ca jucător la data de 31.07.1996, în meciul Chindia Târgovişte – Ceahlăul, 1-0
  • Trofee ca jucător: 2 titluri în România şi unul în Bulgaria, 2 Cupe ale României şi 1 Supercupă
  • La naţională a evoluat: doar un meci şi nu a înscris niciun gol, s-a întâmplat în 2003, la Romania – Danemarca, 2-5
  • Ca antrenor a câştigat: 2 titluri, câte unul cu Dinamo şi Rapid, 1 Cupă şi 2 Supercupe cu Rapid şi 1 Cupă în Azerbaidjan cu Khazar Lankaran

Mircea Rednic

  • A jucat la: Corvinul, Luceafărul, Dinamo, Bursaspor, Standard Liege, Sint-Truidense VV, Rapid
  • A debutat în: Liga 1 ca jucător la data de 2. 08.1980, în meciul Corvinul Hunedoara – ASA, 4-1
  • Trofee ca jucător: 3 titluri, 4 Cupe, 1 Supercupă şi o Cupă în Belgia
  • La naţională a evoluat: în 83 de meciuri şi a înscris două goluri. A debutat în 1981, la Elveţia – România, 0-0
  • Ca antrenor a câştigat: 2 titluri cu Steaua şi o Supercupă. Finalist Liga Campionilor Asiei alături de Al Hilal
Mai multe