6 eşecuri în 2018! Germania a ajuns ciuca bătăilor la fotbal

17 octombrie 2018 14:05   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cu şase eşecuri în 2018, campioana mondială din 2014 traversează cea mai profundă criză din istorie.

Cine nu vrea n-o mai bate acum pe Germania, naţionala care nu discuta cu nimeni în urmă cu patru-cinci ani. Dezastrul de la CM 2018 a fost urmat de meciurile catastrofale din Liga Naţiunilor.

Dintr-o echipă invincibilă, nemţii s-au transformat peste noapte într-o naţională care nu mai sperie pe nimeni. În decurs de trei zile, Germania a pierdut de două ori în grupa din Liga Naţiunilor A (0-3 în Olanda şi 1-2 în Franţa) şi e la un pas de retrogradarea în eşalonul secund al competiţiei abia apărute în fotbalul continental.

Mai mult, „Mannschaft”-ul a ajuns la şase înfrângeri în 2018, un bilanţ negru fără precedent în istorie. Primele semne de slăbiciune s-au văzut în amicalele premergătoare Mondialului din această vară, Germania pierzând amicalele cu Brazilia (0-1) şi Austria (1-2). Apoi, a urmat dezastrul din Rusia, cu o eliminare dureroasă din grupe după eşecuri inexplicabile cu Mexic (0-1) şi Coreea de Sud (0-2).

Practic, din 11 meciuri disputate în 2018, marea Germania a câştigat doar trei, unul singur oficial. Trist, dar adevărat pentru o naţională obişnuită să treacă fără milă peste orice adversar, indiferent de competiţie. În aceste condiţii, nu-i exclus ca în perioda următoare să se discute despre o demitere a selecţionerului Joachim Löw, aflat în funcţie din 2006.

Mai multe