6 români sunt calificați în optimile de finală ale Ligii Europa

26 februarie 2021 13:15   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Actuala ediție a Ligii Europa este una foarte bună pentru reprezentanții fotbalului românesc. Nu mai puțin de șase compatrioți s-au calificat în optimile de finală!

De departe cel mai important succes l-a obținut echipa lui Nicușor Stanciu, Slavia Praga. Cehii, cu românul titular, au învins cu scorul de 2-0 în deplasare pe Leicester. Stanciu a pasat decisiv la primul gol, marcat în minutul 49. În tur, scorul fusese egal, 1-1.

O prestație bună a avut și Ianis Hagi, care a jucat din primul minut al meciului câștigat cu scorul de 5-2 în fața belgienilor de la Antwerp. El a evoluat până în minutul 71, fiind lăudat de ziariștii de la ”The Scotsman”: ”A jucat un rol subtil, dar și-a pus în valoare colegii, le-a creat spații și le-a oferit mingi utile. A închis bine culoarul la primul gol și a avut o atingere superbă la cea de-a treia reușită. E visul oricărui coechipier”, au scris ei.

O victorie imensă a obținut însă Dinamo Kiev. Mircea Lucescu și-a reconfirmat renumele de antrenor care știe să joace perfect în meciurile din deplasare și, după ce a făcut 1-1 acasă, s-a impus cu scorul de 1-0 la Brugge. Eroul meciului a fost Buiansky, care a marcat în minutul 83. ”Au fost câteva probleme în prima repriză, am fost precipitați în privința paselor din jumătatea adversă. La pauză i-am văzut puțini abătuți. S-au grăbit, n-au avut răbdare. Echipa crește de la meci la meci, jucătorii încă nu au încredere în potențialul lor. Cred că este o presiune foarte mare pe ei, foarte mult stres. Vor să readucă Dinamo Kiev acolo unde a fost”, a declarat tehnicianul român la finalul partidei. Tudor Băluță nu a fost în lot.

S-au mai calificat, fără să joace, doar din postura de rezerve, Ciprian Tătărușanu, cu AC Milan (1-1 cu Steaua Roșie) și Andrei Rațiu, de la Villarreal (2-1 cu Salzburg).

Mai multe