7 motive pentru care Rapid - Dinamo e derby-ul suferinţei!

2 martie 2013 19:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Fără bani. Rapid a intrat în insolvenţă, jucătorii nu sunt plătiţi cu lunile, la fel şi angajaţii clubului. Mai mult, fotbaliştii au fost puşi să renunţe şi la o bună parte din banii pe care ar fi trebuit să-i primească. La fel e şi la Dinamo, mai puţin starea de insolvenţă. În plus, jucătorii au fost nevoiţi să facă grevă, au refuzat să dispute un amical în stagiul din Spania, ca protest pentru neplata salariilor. În prezent, au încasat doar o parte din leafa pe luna noiembrie şi mai au de luat pentru decembrie, ianuarie şi februarie.

Rada şi Ţălnar. Amândoi sunt consideraţi "mantaua de vreme rea". La ambii se apelează doar când echipa trece prin momente dificile şi nici unul dintre ei nu a refuzat să preia banca tehnică. În plus, sunt pe placul şefilor, pentru că faţă de restul tehnicienilor s-au mulţumit cu salarii mici, uneori au încasat şi de patru ori mai puţin faţă de predecesori.

Fără transferuri. Dacă celelalte formaţii cu pretenţii s-au întărit, în schimb cele două au apelat la tineri sau la fotbalişti liberi de contract. Mai mult, ambele au rămas fără oameni de bază, în special Rapidul, în locul lor căutându-se şi acum soluţii.

Stadioane urâte. Asemănarea continuă şi la nivelul arenelor. Atât în Giuleşti cât şi în "Ştefan cel Mare" condiţiile nu sunt pe placul suporterilor, în cazul primei echipe fiind chiar închise anumite sectoare, pentru că există riscul prăbuşirii tribunelor. Nici la Dinamo nu s-au făcut modernizări, stadionul fiind în mare parte la fel ca în 1951, anul inaugurării.

Fără obiectiv. Locul 8 Rapid, locul 7 Dinamo. Fără speranţe la titlu, distanţa de lider fiind uriaşă, şi eliminate din Cupa României. Singurul obiectiv e un loc în cupe europene pentru a mai salva din imagine.

Lotul de jucători. Ambele au lotul format din veterani, jucători cu experienţă trecuţi de 30 de ani, sau puşti din propria curte. Pentru că sezonul e compromis, ţelul antrenorilor e formarea unor echipe competitive pentru următoarea ediţie şi, până atunci, omogenizarea relaţiilor de joc.

Patronii. Conducătorii celor două cluburi sunt buni prieteni. Patronul Rapidului, George Copos, şi preşedintele CA de la Dinamo, Nicolae Badea, se cunosc de zeci de ani, iar în prezent nici unul nu mai investeşte în echipă. Suporterii îi arată ca principali vinovaţi pentru situaţia actuală şi ambilor li se cere demisia în mod constant. Deşi au anunţat că vor renunţa la club, nici unul nu a demisionat.

Dinamoviştii au un bilanţ pozitiv în ultimele derby-uri în care au întâlnit Rapid. Gazdele din această seară nu au mai învins din 2008, atunci când s-au impus pe teren propriu cu 2-1 (marcatori Ricardo Fernandes, Cesinha / Florin Bratu). Din echipele de atunci, în prezent se vor afla pe teren Ovidiu Herea pentru gazde, respectiv Ionel Dănciulescu. De atunci, Rapid şi Dinamo s-au mai întâlnit de zece ori, atât în campionat cât şi în Cupa României, statistica fiind de partea roş-albilor: cinci victorii şi cinci egaluri.

Mai multe