7 secrete ale lui Mihăilă fără milă

15 noiembrie 2019 17:13   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Valentin Mihăilă era cunoscut până acum ca un tânăr jucător talentat, dar ceea ce a reușit în victoria cu 4-1 obținută de România în fața Finlandei, în preliminariile Europeanului Under 21, l-a transformat peste noapte într-un erou după ce a marcat trei goluri contra nordicilor. Click! vă prezintă 7 secrete ale olteanului care este noua perlă a Ligii 1.

S-a născut lângă Târgoviște. Valentin Mihăilă s-a născut la 2 februarie 2000, în localitatea Finta, situată la 40 de kilometri de Târgoviște. A fost transferat în juniorat de Astra, după care a ajuns la juniorii Universității Craiova. De la vârsta de 18 ani face parte din lotul echipei mari a Științei.

Tatăl său e antrenor. Mihăilă provine dintr-o familie în care fotbalul ”se mănâncă pe pâine”. Tatăl său este antrenor la formația din localitatea natală, Gaz Metan Finta. De asemenea, fratele lui Valentin a fost fotbalist la FCM Târgoviște.

Trei meciuri și patru goluri la națională. Revelația actualei ediții a Ligii 1, Valentin Mihăilă a fost convocat în această toamnă și la naționala de tineret. Partida cu Finlanda, în care a înscris trei goluri, a fost doar a treia din cariera lui la Under 21. În total, el are patru reușite sub tricolor, primul lui gol pentru națională fiind marcat în victoria cu 3-0 obținută în fața Irlandei de Nord.

Cotat la 800.000 de euro, are ofertă de 5 milioane de euro. Conform fostului manager al centrului de juniori al Craiovei, Silviu Bogdan, pe adresa lui Mihăiă ar fi sosit la club o ofertă de 5 milioane de euro. „În momentul acesta un club important din Europa e dispus să ofere minimum 5 milioane de euro pe Mihăilă, iar oferta poate merge până la 7 milioane de euro. Din câte îl știu pe Rotaru, nu-i va da drumul și cel puțin până la vară sigur nu va pleca”, a spus Silviu Bogdan la Oltenia TV. Conform site-ului transfermarkt.com, jucătorul este cotat la 800.000 de euro.

Numele lui a intrat în istoria Ligii 1. Numele lui Valentin Mihăilă va rămâne pentru totdeauna în istoria Ligii 1 datorită golului marcat în primăvara anului trecut, în etapa a a șasea a play-off-ului, contra Astrei. El a devenit, prin reușita din minutul 68, primul jucător născut în 2000 sau mai mic care a înscris în Liga 1.

La un pas de moarte în urmă cu un an. Anul trecut, la 2 noiembrie, Valentin a depășit o mare cumpănă a vieții. Era minutul 10 al meciului disputat de Craiova la Iași (scor final 3-0 pentru olteni), când jucătorul gazdelor, Laurențiu Rus, l-a lovit puternic în cap din săritură, Mihăilă pierzându-și conștiența. Și-a revenit abia după câteva, minute, în ambulanță.

Mitriță este idolul lui. La Universitatea Craiova, Mihăilă a devenit titular pe postul pe care a jucat Alex Mitriță, transferat la New York City. Acesta era, de altfel, și idolul tânărului fotbalist, sfătuindu-l de multe ori la antrenamente și ținând legătura cu el și după ce a plecat în SUA.

Mirel Rădoi: ”Jucătorii au avut o reacție matură”

La finalul partidei, selecționerul naționalei de tineret a României, Mirel Rădoi, era foarte mândru de modul în care elevii săi au reușit să treacă peste șocul folului marcat de finlandezi în minutul 3. ”Sincer, mă mulțumeam și cu 1-0 în seara aceasta. Am luat gol destul de repede, în minutul 3, dar e bine că am revenit și că am marcat mai multe goluri. E bine că jucătorii au avut o reacție matură, pentru că la vârsta asta un gol în minutul trei te poate demoraliza. Ei au arătat că și-au împins limitele și că au depășit acea barieră mentală cu care ne-am confruntat până acum. Au arătat în continuare calm, maturitate. Este un aspect pe carte l-am câștigat în seara aceastaNe așteaptă acum un meci foarte greu în deplasare cu Irlanda de Nord. E clar că datele problemei, mai ales ce s-a întâmplat în repriza a doua, se vor repeta și în Irlanda de Nord. Chiar dacă va fi aceeași ploaie măruntă, să sperăm că nu vom avea parte și de acest vânt, care ne-a pus mari probleme”, a spus Rădoi, după meci, la Pro X.

Mai multe