7 secrete ale puştiului minune de la naţională

1 iunie 2014 16:56   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cristi Manea sau Kiki, aşa cum îl strigă colegii de la Viitorul, a doborât un record vechi de 86 de ani, Graţian Sepi având 17 ani şi trei luni atunci când a jucat în premieră pentru România. „Click!" vă dezvăluie şapte lucruri mai puţin ştiute despre Manea.

1. Făcea naveta de la Agigea. Manea a început fotbalul la vârsta de 6 ani, la Metalul Constanţa, iar în 2009, când avea 11 ani, s-a dus să dea probe la nou înfiinţata Academie a lui Gică Hagi. A fost admis şi o perioadă a făcut naveta pentru a ajunge la antrenamente în Constanţa, el fiind din Agigea, o localitate aflată la circa 10 kilometri distanţă.

2. A debutat în Liga I contra Stelei. Cariera sa a crescut repede: a fost campion la juniori, a ajuns la echipa naţională Under-16, apoi a devenit căpitan la U 17, acolo unde e un nucleu de şase jucători de la Viitorul. De un an e în anturajul echipei de seniori a constănţenilor, iar debutul în Liga I la avut într-un meci cu Steaua, partidă în care i-a făcut zile negre adversarului direct Adi Popa.

3. Nu-i plac cluburile. Cristi studiază la Grupul Şcolar „Ion Podaru" din Ovidiu şi e elev în clasa a X-a, însă fotbalul îi ocupă aproape tot timpul şi nu are o frecvenţă prea bună la ore. În timpul liber iese alături de colegi la film sau în mall.

4. Tatăl e susţinătorul numărul unu. Părintele său e cel care l-a dus la fotbal şi cel care îi este mentor şi totodată critic. Mai mult, în timpul liber, tatăl său, fost fotbalist, îl antrenează pentru a-l menţine în formă.

5. E superstiţios. Cristi mai are doi fraţi gemeni, mai mici ca el, ambii practicând sporturile de contact. Pentru a-i simţi mereu aproape în fiecare deplasare îşi pune în bagaj două perechi de şosete primite în dar de la ei, obiectele fiind amuleta sa.

6. Păstrează tricoul. Tricoul în care a debutat la echipa naţională, nu-l va dărui nimănui, în schimb dacă va ajunge la o echipă din străinătate, echipamentul în care va juca în primul său meci îl va face cadou tatălui său.

7. E fan Chiricheş. Puştiul îl are ca idol pe Vlad Chiricheş, jucător ce l-a cunoscut la echipa naţională. Pe pagina sa de facebook, la capitolul aprecieri are trecut Tottenham, clubul unde evoluează fostul stelist. E fan Barcelona şi atunci când se joacă pe console video „îmbracă" tricoul catalanilor.

Raţ este gelos pe el

Răzvan Raţ, unul dintre veteranii echipei naţionale şi omul care a marcat singurul gol al partidei cu Albania, 1-0, a comentat prezenţa în primul 11 a lui Cristi Manea.

„Sunt foarte mulţi jucători tineri, cum e Cristi Manea, care a debutat la o vârstă enervant de mică. Dar, ei sunt fotbalişti care merită să fie aici şi depinde doar de ei să şi rămână", a spus Raţ.

Mai multe