A «explodat» Liga a IV-a

15 octombrie 2017 20:05   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Parcă niciodată un meci de Liga a IV-a nu a stârnit un asemenea interes decât a făcut-o partida Academia Rapid – CSA Steaua. Iar aşteptările nu au fost înşelate, pe stadionul Giuleşti fiind o atmosferă cum nu s-a mai văzut de ani buni în prima divizie.

Continuatoarele formaţiilor de legendă care în urmă cu câteva decenii dominau fotbalul românesc, Academia Rapid şi CSA Steaua au încheiat la egalitate, 1-1, la capătul unui meci agreabil, dar ceea ce a rămas a fost spectacolul din tribune. Acolo unde 12.000 de fani au făcut un spectacol ca pe vremuri, lucru recunoscut şi de fotbalişti.

„Parcă m-am întors cu 20 de ani în urmă, păcat că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul spectacolului din tribune. Asta este cea mai mare victorie a noastră, faptul că am reuşit să aducem atât de multă lume la stadion. S-a dovedit încă o dată că fotbalul fără Rapid şi cluburile de tradiţie este mult mai trist. Fotbal fără suporteri nu se poate”, a declarat Pancu.

Daniel Niculae, autorul golului gazdelor, a fost în aceeaşi notă: „Mi-era dor să văd atmosferă de derby. Nu ştiu dacă returul se va juca pe Arena Naţională, dar cred că suporterii celor două echipe merită. Datorită lor, suporterilor, fotbalul nu a murit încă în România”, a spus Niculae.

La meci a fost prezent şi selecţionerul Turciei, Mircea Lucescu, al cărui nume a fost scandat de întreg stadionul, fanii neuitând că cea mai frumoasă perioadă de după Revoluţie a clubului se leagă de prezenţa lui pe banca giuleştenilor.

Mai multe