A plecat de 5 luni, dar tot e golgheter

13 mai 2017 22:05   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Albanezul Azdren Llullaku (29 de ani) s-a transferat de la data de 1 ianuarie 2017 de la Gaz Metan la FC Astana, în Kazahstan. Acum, când s-a terminat play-off-ul, adică la o distanţă de patru luni şi jumătate, poziţia sa din fruntea clasamentului golgheterilor, cu 16 reuşite, nici măcar nu a fost ameninţată de vreun alt atacant.

Llullaku s-a remarcat în Liga I, dar până să bată campioana Astra de unul singur, reuşind o “dublă”, sau până la statutul de golgheter a trebuit să lupte cu greutăţile vieţii. Norocul său s-a numit Cristi Pustai, antrenorul celor de la Gaz Metan. El l-a adus la Mediaş după ce l-a remarcat la un trial. Era în 2012 şi de atunci Azdren s-a dezvoltat profesional. A fost principala armă a medieşenilor, echipă pentru care a înscris de 16 ori în prima parte a campionatului. Nici acum nu e detronat din postura de lider al golgheterilor, deşi de patru luni şi jumătate e la Astana. 

Doar Cristi Bud, de la CFR, a încercat timid să se apropie de performanţa sa, însă nimeni, nici acum când se cunoaşte campioana, nu l-a depăşit. Deşi mai sunt etape de disputat în play-out, şansele sale la titlul de golgheter rămân intacte, având în vedere că atacanţii de aici au ca medie jumătate din numărul golurilor înscrise de el. Cert e că Liga I e tot mai fragilă, observând că cei mai buni marcatori ai ultimilor ani au avut cifre scăzute: Hora, 13 goluri, cel mai bun din sezonul 2015-2016, Roman, 16 goluri în ediţia 2014-2015.  

Top golgheteri Liga I

1. Azdren Llullaku (fost Gaz Metan Mediaş) 16 goluri

2. Cristi Bud (CFR) 11 goluri

3. Aurelian Chiţu (Viitorul) 10 goluri

4. Mircea Axente (Gaz Metan Mediaş) 9 goluri

5-7. Adam Nemec (Dinamo) 8 goluri

Petre Ivanovici (FC Voluntari) 8 goluri

Andrei Cristea (Poli Iaşi) 8 goluri

Mai multe