A spart gheaţa după 680 de minute, dar a luat un galben şi va lipsi cu CFR

4 februarie 2018 15:24   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii au debutat cu dreptul în 2018 şi au câştigat la Mediaş cu un 2-1 chinuit. Punctele ascund însă multă neputinţă şi oferă perspective îndoielnice înaintea dublei cu Lazio, dar şi a unui play-off de foc. Un lucru bun s-a întâmplat însă, Denis Alibec înscriind în sfârşit în campionat pentru FCSB.

Atacantul în vârstă de 27 de ani a fost inexistent în pregătiri, de unde nu ne-au venit veşti prea bune, în afara celor oficiale pe care le-am considerat umflate şi subiective. Cu probleme fizice constante, Alibec n-a început titular nici la Mediaş, chiar dacă golgheterul Harlem Gnohere a fost suspendat. Florin Tănase a jucat vârf împins, post cu care nu are vreo legătură, dar Nicolae Dică s-a corectat la pauză. Primul sfert de oră al lui Alibec a fost la fel de frustrant ca evoluţiile din tur, dar o pasă luminată oferită de Constantin Budescu, omul meciului cu Gaz Metan, l-a lăsat pe vârf singur cu portarul advers şi de acolo s-a descurcat şi Denis. Fentă spre stânga şi finalizare pe sub Greab care a dus scorul la 2-0 şi a oprit ceasul sterilităţii lui Alibec la 680 de minute. Ar fi trebuit să fie o descătuşare pentru el şi o garanţie că va continua să penetreze porţile din Liga 1, doar că şi-a tăiat iar singur creanga de sub picioare. În minutul 74, indisciplina care îl caracterizează a ieşit la rampă şi l-a împins să comită un fault dur şi inutil asupra lui Neagu, pe care arbitrul Comănescu l-a sancţionat cu cartonaş galben.

S-a împăcat cu Mihai Stoica

A fost al patrulea în sezonul 2017-2018 şi pentru acest careu devine automat suspendat la meciul viitor, care e tocmai cu CFR Cluj. Toată lumea se bucură pentru Alibec ca pentru un membru al familiei care a scăpat de o boală periculoasă, dar care trebuie să fie încă precaut. „Mă chinui de ceva vreme să-i dau o pasă de gol. E bine pentru moralul lui. Din păcate, va lipsi cu CFR”, a declarat Budescu, completat de patronul FCSB-ului. „Alibec a muncit mult. Mi-a zis Meme că s-au făcut antrenamente tari şi nu zice nimic. La sprinturi de 10 şi 30 de metri e al treilea. Primul a fost Enache, al doilea Tănase şi al treilea Alibec. Şi pe 150 de metri e primul. Mi-a zis Meme că le-au pus electrozi să măsoare exact. El la 150 era numai ultimul înainte. În viaţa lui nu a fost primul, ca acum. 100% o să joace Alibec cu Lazio. Nu e nicio supărare, sunt lucruri evidente. Meme mi-a zis că Alibec ne va face campioni anul ăsta. Ei s-au împăcat, comunică, deja sunt foarte buni prieteni”, a declarat latifundiarul.

Găman s-a sufocat din cauza frigului

Una dintre explicaţiile cele mai originale date pentru jocul chinuit de la Mediaş i-a aparţinut noii achiziţii, Valerică Găman. Venit din însorita Turcie şi trecut printr-un cantonament într-o Spanie la fel de prietenoasă, acesta spune că a fost învins de frigul din Sibiu. ”Cred că evoluția noastră a fost afectată și de diferența de temperatură. Eu, cel puțin, în prima repriză m-am sufocat, dar e bine pentru că în cele din urmă am câştigat”, a spus fundaşul central.

Mai multe