A vândut Trabanturi în tinereţe

8 noiembrie 2016 21:17   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Românii au un meci crucial în calificările la CM 2018, polonezii fiind favoriţii grupei. Din 2013, ei îl au ca selecţioner pe Nawałka, tehnician care după ce a renunţat la fotbal ca jucător a încercat tot felul de afaceri.

Selecţionerul Poloniei, Adam Nawałka, a fost un mijlocaş apreciat, ce aproape un deceniu a evoluat la Wisla Cracovia. A activat la naţionala ţării sale, a marcat o dată, dar retragerea a avut loc de la o formaţie anonimă Polish - American Eagles, un club amator din America. Era în 1988, iar perioada de tranziţie, schimbarea regimului politic, l-a găsit fără un viitor stabil financiar.

A plecat înapoi în Statele Unite ale Americii, a muncit, a strâns bani şi a revenit în Polonia. Aici a avut diverse afaceri. “În Cracovia vindea Trabanturi, dotate cu motor de VW Polo. Apoi, a avut un magazin unde cormecializa blugi şi a urmat un altul, doar cu cosmetice”, a povestit în trecut Andrzej Iwan, fost coleg mulţi ani cu Nawałka la Wisla.

Au trecut opt ani între momentul în care şi-a încheiat cariera de fotbalist şi a început-o pe cea de antrenor. “A lăsat afacerile. Dragostea pentru fotbal a fost mai puternică”, a completat ex-coechiperul actualului selecţioner al Poloniei.

A condus mai multe formaţii din ţara sa, printre care şi marea sa dragoste Wisla Cracovia, iar din 2013 a preluat naţionala. “E un perfecţionist, îşi notează totul şi e un sufletist. A avut grijă de colegii săi. Îmi aduc aminte că din tot lotul nostru, la Wisla, era singurul care nu bea alcool, doar ocazional servea un pahar de şampanie”, l-a descris Andrzej Iwan.

Mai multe