Adam Johnson, 10 ani de închisoare pentru sex cu o minoră

3 martie 2016 13:30   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Procesul fostului internaţional englez Adam Johnson ajunge la final. A fost găsit vinovat de corupere de minori şi atingeri cu conotaţii sexuale a unei minore de 15 ani. El a scăpat însă de unul din capetele de acuzare, după ce judecătorii au decis că tânăra nu i-a făcut sex oral. Johnson a fost sfătuit să-şi ia la revedere de la familie, fiindcă ar putea sta zece ani după gratii.

Adam Johnson a fost dat afară de Sunderland după prima zi a procesului, iar sponsorul său, adidas, a rupt contractul. În plus, iubita, alături de care are o fetiţă, a anunţat că s-a despărţit de el.

Fotbalistul de 28 de ani riscă o pedeapsă maximă de zece ani de închisoare, victima sa fiind o fată de 15, fană înfocată a jucătorului. De fapt el doar a vrut să o atragă în patul său.

"Ce s-a întâmplat în maşină...mi-a dat viaţa peste cap. Mi-am pierdut încrederea...şi la şcoală am de suferit. Lumea face tot felul de presupuneri despre mine", a spus tânăra.

Johnson a recunoscut că a vrut să o atragă pe fata şi că s-a sărutat cu ea în maşină, dar că nu s-a ajuns mai departe. În timpul procesului, judecătorii au descoperit că fotbalistul a atins-o pe copilă în zonele intime.

Peste două săptămâni, el va afla verdictul despre episodul întâmplat în ianuarie 2015.

Mai multe