Adi Mutu i-a pus gând rău lui Florin Bratu?

7 martie 2018 13:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Actualul director sportiv al naţionalei a criticat opţiunile tactice ale tehnicianului dinamovist în meciul de Cupă de la Craiova.

Adi Mutu (39 de ani) nu şi-a ascuns niciodată intenţia de a deveni antrenor. După ce şi-a luat licenţa, fostul internaţional îşi pregăteşte intrarea în pâine analizând greşelile colegilor de breaslă.

„Briliantul” îi dă o mână de ajutor selecţionerului Cosmin Contra la naţională, dar gândul său e în altă parte. Cariera de antrenorat i-a făcut mereu cu ochiul lui Mutu, debutul acestuia pe banca tehnică apropiindu-se cu paşi repezi. Cel mai probabil în vară, Adi Mutu se va despărţi de tricolori şi va lua în primire o echipă din Liga I.

Până atunci, pentru a atrage oferte, antrenorul Mutu îşi dă cu părerea în stânga şi-n dreapta, permiţându-şi chiar să ofere sfaturi unor alţi tehnicieni. Aşa s-a întâmplat după sfertul Craiova – Dinamo (1-0) din Cupa României, când Mutu a mitraliat alegerile tactice ale lui Florin Bratu, proaspătul antrenor al „câinilor”. „Experimentul cu Pesic vârf mi s-a părut nereuşit. Dinamo a suferit mult la construcţie, Torje nu stă bine fizic, iar Hanca şi Monroy sunt în formă slabă. Eu nu l-aş fi schimbat pe Salomao, putea pune probleme în situaţiile unu la unu. Putea  face mai mult Bratu, abia au legat trei pase în prima repriză”, a comentat Mutu. Inclusiv golul încasat de alb-roşii în Bănie a fost analizat la sânge. „La gol a fost greşeala lui Hanca, trebuia să se ducă în spate. Iar Penedo a ieşit total greşit”, a precizat directorul sportiv al naţionalei.

Postul de la naţională, în pericol

În calitate de fost jucător la Dinamo şi de fost oficial în „Ştefan cel Mare”, nu-i exlus ca Adi Mutu să vâneze în acest moment chiar postul ocupat de Florin Bratu. „Acest rezultat o duce pe Dinamo către un sezon ratat. Au ratat play-off-ul şi Cupa, iar Bratu va avea mult de muncă”, a adăugat Mutu, lăsând de înţeles că totul trebuie luat de la zero în curtea „câinilor”. Aşadar, Adi Mutu trage tare în această perioadă pentru a intra în antrenorat, cu atât mai mult cu cât peste o lună ar putea ajunge şomer. Mai exact, dacă Răzvan Burleanu va pierde şefia Federaţiei, e greu de crezut că „Briliantul” îşi va păstra postul călduţ de la naţională sub comanda lui Ionuţ Lupescu.

Mai multe