Adrian Mutu, în război cu fanii Petrolului

1 august 2014 21:29   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Din cauza vieţii extra-sportive zbuciumate, Adi Mutu e în război cu toată lumea la Ploieşti. Golul marcat joi seară în poarta cehilor n-a făcut decât să pună sare pe rana deschisă a „Briliantului”.

În câteva luni, Mutu a reuşit să-şi strice imaginea de vedetă la Petrolul. Pentru prima dată de la întoarcerea în România, atacantul de 35 de ani a început un meci pe banca de rezerve exclusiv din motive tactice. Antrenorul Răzvan Lucescu n-a agreat deloc iureşul mediatic din ultimele zile privind viaţa amoroasă a lui Mutu şi a tăiat în carne vie. Astfel, „Briliantul” a aflat cu stupoare în ziua meciului cu Plzen că nu va fi titular, lucru care l-a deranjat. „Parcă eram liderul echipei. Nu-mi convine să fiu rezervă”, i-ar fi transmis Mutu lui Lucescu. 

Mai mult, fotbalistul a preferat să nu iasă la încălzire alături de coechipierii din primul 11 şi să rămână departe de ochii lumii, la vestiare. Acest aspect i-a fost fatal în relaţia cu suporterii ploieşteni, cei care până nu demult îl adulau. Drept dovadă, atunci când a fost trimis pe teren, în locul lui Albin, Mutu s-a trezit fluierat la scenă deschisă.

Orgolios din fire, Adrian s-a folosit de golul marcat pentru a se răfui cu fanii care l-au contestat, făcându-le semn acestora să tacă şi înjurând printre dinţi. La final, Mutu a încercat să se împace cu fanii, inclusiv prin declaraţii diplomatice, însă e clar că legătura afectivă între el şi ploieşteni s-a cam stricat.

Răzvan l-a pedepsit şi în 2010

Nu e prima dată când Răzvan Lucescu îl pedepseşte pe Mutu pentru comportamentul său din afara terenului. În toamna lui 2009, cu Lucescu selecţioner, România pierdea în Serbia cu 0-5, meci după care Mutu a fugit din cantonament la o petrecere privată la Novi Sad.

„Nu-l mai chem la naţională”, a tunat atunci Răzvan Lucescu. Cei doi s-au împăcat însă ulterior, Mutu revenind printre tricolori în preliminariile Euro 2012.

Mai multe