Adrian Mutu se reapucă de fotbal în India

30 iulie 2015 22:55   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La 36 de ani, Mutu face o ultimă încercare de revenire în fotbal. El a fost prezentat ca vedeta clubului indian FC Pune City pentru viitorul sezon. El ar fi trebuit să joace pentru indieni şi anul trecut, dar contractul i-a fost înregistrat prea târziu, astfel că a încasat salariul deşi nu a pus piciorul pe minge.

În Superliga Indiană de Fotbal a început perioada de transferuri, iar Adi Mutu a avut onoarea de a fi prezentat primul în mod oficial. Nu a fost o prezentare tradiţională, ci una virtuală, totul petrecându-se pe Internet. Fanii au fost invitaţi pe reţelele de socializare ale clubului, pe parcursul mai multor ore, să ghicească numele noului sosit, majoritatea realizând că este vorba despre român. 

A jucat ultimul meci în septembrie 2014

„Lunga aşteptare a luat sfârşit. Bun venit lui Adrian Mutu pentru această ediţie a Indian Super League. Abia aşteptăm să-ţi vedem magia pe teren”, s-a scris pe pagina celor de la FC Pune City, iar atacantul a intrat în legătură cu fanii printr-o videoconferinţă. Oricum, primirea sa în India va fi triumfală, suporterii pregătind deja un banner în care i se urează bun venit şi-n care e prezentat în tricoul echipei naţionale. Interesant e că Mutu e singurul jucător ce a semnat, în 2014, un acord pe două sezoane cu trupa indiană, contract din care au mai rămas doar câteva luni. El nu a jucat în ediţia trecută a campionatului fiindcă, deşi actele erau parafate, nu au fost depuse la timp de către oficialii clubului la Federaţie şi astfel nu a putut fi legitimat. 

Ultima dată când a activat a fost în septembrie 2014, la Petrolul, iar campionatul în India începe în toamnă. Totuşi, financiar nu a suferit: lunar i-a intrat în cont tranşa din cei 500.000 de euro, sumă ce reprezintă salariul pentru un sezon.

Mai multe