Aguero e golgheterul din toate timpurile al lui Manchester City

2 noiembrie 2017 13:18   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Manchester City a câştigat cu 4-2 pe San Paolo din Napoli, goluri Otamendi, Stones, Aguero şi Sterling, dar al treilea a însemnat mult mai mult decât aducerea în avantaj a cetăţenilor.

Reuşita din minutul 69 a lui Kun a fost a 178-a pentru argentinian în tricoul englezilor, ceea ce nimeni n-a mai reuşit pentru acest club. Practic, Aguero a bătut un record vechi de 79 de ani şi a devenit golgheterul all-time al lui Manchester City. Eric Brook era zeu până aseară, atacantul reuşind 177 de goluri pentru cetăţeni în 453 de meciuri jucate în perioada 1928-1940. Şi la acest capitol l-a bătut însă Aguero, care a marcat cu un gol mai mult decât Brook în doar 263 de meciuri.

Argentinianul e la City din 2011, unde a venit de la Atletico Madrid, şi a câştigat pe Etihad două titluri, două Cupe ale Angliei şi o Cupă a Ligii.

După succesul din Italia, englezii s-au calificat matematic în optimile Ligii Campionilor şi ultimele două jocuri din grupe sunt pentru statistică. Echipa lui Chiricheş a rămas cu 3 puncte şi mai are şanse doar teoretice de calificare pentru că Şahtior Doneţk a învins-o pe Feynoord şi în Ucraina şi are 9 puncte, care o vor duce probabil în primăvara europeană.

Mai multe