Alibec e tot „berbec”! Atacantul nu-şi poate stăpâni nervii

19 ianuarie 2018 13:38   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În primul meci din 2018, atacantul de la FCSB ne-a arătat acelaşi comportament impulsiv care l-a tras în jos anul trecut.

Noul Denis Alibec promis de oficialii roş-albaştrilor întârzie să apară. Vârful de 27 de ani s-a certat cu toată lumea în amicalul FCSB – Olimpik Doneţk (1-2), liniştindu-se doar atunci când a fost eliminat de pe teren.

Se pare că nimeni şi nimic nu-l poate potoli pe „berbecul” Alibec. După o jumătate de sezon de coşmar, în care n-a dat nici măcar un gol în Liga I, Denis a încercat s-o ia de la zero în cantonamentul din Antalya. „I-am zis că toată lumea e încântată, Meme, Dică, jucătorii. Când te antrenezi şi faci bine, lumea e încântată”, spunea patronul Becali în urmă cu câteva zile, lăsând de înţeles că Denis Alibec a devenit peste noapte un alt fotbalist.

Iată însă că a venit primul meci din 2018, amicalul de joi cu Olimpik Doneţk, iar imaginea lui Alibec nu s-a schimbat deloc. „Perla” lui Gigi Becali a rămas acelaşi jucător cu reacţii necontrolate, în special la adresa adversarilor şi arbitrilor. Recitalul de nervi propus de Alibec a început de la o fază în care a cerut penalty, dar centralul a lăsat jocul să continue. Furia atacantului de la FCSB şi protestele repetate i-au atras un cartonaş galben binemeritat.

Acesta a fost doar fitilul care l-a aprins pe Alibec. În repriza secundă, Denis a fost mai mereu irascibil, impulsivitatea sa concretizându-se cu un cartonaş roşu primit pe final de meci. Motivul? După un fault la mijlocul terenului, Denis Alibec a sărit la gâtul unui adversar, încercând să-şi facă singur dreptate. În schimb, la capitolul plusuri, Alibec nu s-a remarcat decât cu pasa decisivă de la faza golului marcat de Man. Deocamdată prea puţin pentru un fotbalist care încearcă să se reinventeze.

Surprinzătoare a fost reacţia antrenorului Nicolae Dică, acesta preferând să bage sub preş nervozitatea lui Alibec. „Se vede o schimbare pozitivă la antrenamente şi în afara terenului, sper să o ţină în continuare la fel. Am vorbit cu el după meci şi mi-a spus că l-a enervat arbitrul şi că a fost călcat pe tendoane de fundaşii adverşi. S-a supărat, asta e, dar eu sunt mulţumit de atitudinea lui”, a precizat Dică.

Mai multe