Alona, a doua femeie care îl înfruntă pe Gigi Becali la fotbal!

18 octombrie 2017 12:02   Fotbal intern
Ultima actualizare:

FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, joacă mâine seară pe terenul echipei israeliene Hapoel Beer-Sheva, în etapa a treia a grupelor Ligii Europa.

În afara disputei efective din teren, meciul va însemna o confruntare directă între Gigi Becali şi Alona Barkat, femeia care se află în spatele succeselor înregistrate de Hapoel în ultimii ani.

Nu e prima dată când FCSB se confruntă în Europa cu un club condus de o femeie. Astfel, în sezonul 2013-2014 al Ligii Campionilor, Becali a avut-o ca "adversară" pe celebra Gigi Oeri, patroana elveţienilor de la FC Basel.

Revenind la Alona Barkat, aceasta e o femeie de afaceri în vârstă de 48 de ani, care a decis să se implice în fotbal în urmă cu un deceniu, cumpărând clubul Hapoel Beer-Sheva (aflat la acea vreme în liga secundă) cu aproximativ două milioane de euro.

Dacă finaţatorul FCSB şi-a construit averea cu afaceri imobiliare, Alona e un nume cu greutate în industria IT din Israel, după mulţi ani petrecuţi în Statele Unite, mai exact în Silicon Valley.

La fel ca şi Gigi Becali, Alona a adoptat un stil autoritar, implicându-se activ în transferuri şi în alcătuirea echipei. Inclusiv internaţionalul român Ovidiu Hoban a fost adus în Israel la dorinţa expresă a Alonei Barkat.

După trei sezoane (2014-2017) în tricoul lui Hapoel, Hoban a părăsit în această vară echipa care a câştigat detaşat ultimele două titluri de campioană în Israel.

Mai multe