Am plătit 25.000 de euro ca să jucăm pe câmp. Tricolorii au criticat dur gazonul de pe Arena Naţională proaspăt schimbat

15 octombrie 2018 12:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

România şi Serbia au oferit un meci slab duminică, cu multe imprecizii, probleme de control al balonului şi imposibilitatea de a sprinta fără a derapa ca pe nisip.

Iar vina a fost din nou a organizatorilor, care nu reuşesc să monteze un gazon decent pe cel mai mare stadion de fotbal al ţării. Jucătorii români au criticat dur această situaţie şi spun că au jucat pe multe terenuri, dar acesta chiar a fost sub orice critică. "Trebuie mai mult curaj, dar și terenul ne-a dezavantajat. Din nou, problema gazonului, care a fost execrabil. Înainte de meci, toată lumea a spus că avem un gazon perfect, dar cred că a fost cel mai prost gazon pe care am jucat vreodată. Mult mai rău decât înainte. Nu ați văzut? Nici nu se putea sta în picioare! Se rupea din toate părțile. Dar, ce putem să facem noi, jucătorii? Jucăm... Mai bine nu mai vorbesc", a spus Ciprian Tătărușanu, la finalul meciului România - Serbia 0-0.

"La încălzire am schimbat de 3 ori ghetele, pentru că nu ştiam cu ce să joc. Dacă jucam cu filet se rupea, dacă jucam cu turnate îmi era teamă să nu alunec, chiar nu ştiu ce să mai spun despre acest gazon. Păcat de acest stadion foarte frumos, în care s-au băgat foarte mulţi bani", a spus, la ProTV, Răzvan Marin, fotbalistul lui Standard Liege.

Din păcate, chinul nu a fost nici pe departe gratis, Primăria Bucureşti plătind o sumă frumoasă pentru a juca până la urmă pe această orezărie. ”Având în vedere că soluția era una temporară, Primăria Capitalei a demarat o nouă procedură, care a fost atribuită recent: procedura organizată a fost achiziția directă, având în vedere urgența serviciului solicitat, iar atribuirea ei în SEAP a fost înregistrată la Direcția Generală de Achiziții Publice în data de 3 august, următoarea etapă fiind semnarea contractului de servicii. Dintre cele 3 oferte depuse, operatorul economic desemnat câștigător a fost cel care îndeplinea cerințele tehnice și a depus oferta cu prețul cel mai scăzut - respectiv 99.780,80 lei (fără TVA). Suma reprezintă valoarea maximă a contractului, care este raportată la suprafața estimată pe care se vor realiza operațiunile de întreținere; suma ce va fi plătită până la finalul contractului poate fi mai mică, fiind calculată proporțional cu prestațiile efectiv realizate. Contractul va fi încheiat pe o durată de 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregătește în prezent”, anunța Primăria Capitalei într-un comunicat remis imediat după licitaţie.

Mai multe