Andone, umilit de Valencia

3 aprilie 2017 20:42   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Duminica trecută a fost una proastă pentru românii care evoluează în campionatele tari din Europa, cu câteva excepţii toţi ratând victorii importante. Cel mai rău a păţit-o Florin Andone.

Absent pentru meciul cu Danemarca din cauza unei suspendări, Florin Andone a avut timp să se odihnească şi să se pregătească pentru următorul meci din La Liga. Românul a fost titular şi integralist pe Mestalla, dar n-a putut să schiţeze nici un gest în faţa lui Garay, fundaşul argentinian al Valenciei barându-i drumul spre gol. Deportivo a ratat astfel o şansă de a spulbera emoţiile retrogradării şi urmează un meci al suferinţei, cu Granada, pe El Riazor.

Belgienii şi-au început şi ei play-off-urile, dar în prima etapă un singur român a râs: Alexandru Chipciu. Acesta a marcat în victoria lui Anderlecht la Waragem şi confirmă forma bună, aşa cum Nicuşor Stanciu, rezervă neutilizată, o continuă pe cea proastă. Rotariu şi Brugge au păşit fals în lupta pentru titlu cu bruxellezii, pierzând cu 2-1 la Gent. Tot de un eşec ruşinos a avut parte şi Răzvan Marin, cu Standard Liege. Valonii au ratat lupta pentru titlu, dar mai continuă în cea pentru un loc de Liga Europa. Startul a fost însă dezastruos, 0-1 pe terenul echipei din liga secundă, Lierse, cu internaţionalul român intrat pe teren în minutul 65.

În Germania, Maxim n-a prins din nou lotul lui Stuttgart, care după 3-3 cu Dresda are mari probleme cu promovarea, iar în Italia doar Tătăruşanu merge bine, Fiorentina câştigând cu 1-0 în faţa Bolognei. Stoian a pasat la golul victoriei lui Crotone la Chievo, iar Chiricheş a văzut de pe bancă egalul dintre Napoli şi Juventus, încheiat 1-1, care îi apropie pe torinezi de un nou titlu.

Mai multe