Anglia s-a răzbunat pe Croaţia după Mondialul din Rusia. Modric şi compania au retrogradat în Liga B

18 noiembrie 2018 18:23   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Trupa lui Zlatko Dalic a fost minunea turneului final din Rusia unde a jucat finala în faţa Franţei după o lună fantastică în care şi-a înşirat victimele.

Modric şi compania au fost însă extenuaţi fizic şi psihic după această performanţă uriaşă şi n-au putut să se menţină la acelaşi nivel. În grupa lor din Liga A a Ligii Naţiunilor au fost, cu o singură excepţie, lamentabili, în faţa Angliei şi Spaniei.

Au început cu un incredibil 0-6 în compania ibericilor, au continuat cu un 0-0 pe teren propriu în faţa britanicilor, au câştigat apoi zilele trecute dramatic cu Spania, scor 3-2, în prelungiri, iar meciul decisiv urma să se joace azi, pe Wembley. Iar variantele croaţilor erau la poli opuşi. O victorie îi făcea câştigători de grupă şi le oferea perspectiva câştigării primei ediţii a Ligii Naţiunilor, iar o înfrângere i-ar fi aruncat în liga inferioară, Liga B. 

Din păcate pentru ei, englezii s-au răzbunat pentru semifinala Mondialului din 2018, de la Moscova, şi în acelaşi stil frustrant. Dacă pe Lujhniki Anglia a condus şi a plătit pe final pentru că nu s-a desprins mai devreme pe tabelă, azi a fost exact invers. Croaţia a condus cu 1-0 până cu 12 minute înainte de ultimul fluier, datorită golului lui Kramaric, dar Lingard, '78, şi Kane, cu cinci minute înainte de final, au întors scorul.

După acest 2-1 dramatic, Anglia câştigă grupa a 4-a din Liga A, Spania termină pe 2, iar Croaţia a retrograda în Liga B, acolo unde a picat tot surprinzător şi Germania.

Mai multe