Aniversare tristă pentru Cornel Dinu: «Nu mă mai uit nici la tv!»

1 august 2013 14:26   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cornel Dinu e născut în acelaşi an cu Dinamo, club pe care l-a servit toată viaţa. Cei 65 de ani pe care îi împlineşte azi nu-i serbează, a încetat de mult să mai petreacă de ziua sa, dar intenţionează să mai scrie o carte.

„De ziua mea, îmi doresc ca poporul român să iasă din această stare de degradare morală. Este o distrugere programată, care vine din afară, şi pe care noi o întreţinem deliberat. În ziua de astăzi, toată lumea e partizană politic, iar patriotismul a devenit un termen abstract", a explicat „Mister".

Apoi, a completat: „De la 50 de ani încolo, doar inconştienţii îşi serbează ziua.

E bine să te cufunzi într-o tăcere a meditaţiei. Cei mai mulţi dintre prietenii mei sunt sub cruce, mai mă întâlnesc cu copiii lor şi cu câţiva ziarişti talentaţi". În prezent, starea sa de sănătate e mult mai bună, el suferind în trecut o intervenţie pe cord deschis, psihic însă încearcă să depăşească o depresie ce nu-i dă pace de mult.

„Din fericire am cunoscut o echipă extraordinară de medici care se ocupă de îngrijirea mea şi am făcut progrese mari în acest sens", a spus Dinu. În continuare e administrator delegat al „câinilor", dar nu mai e în linia întâi, apariţiile sale fiind tot mai rare, atât pe stadion cât şi-n mass-media.

„Citesc foarte mult, nu mă mai uit la televizor, de fapt mi s-a indicat acest lucru. Sunt numai crime, nenorociri, moarte...", iar ca plan de viitor: „Deocamdată nu am starea necesară, dar când îmi voi reveni, voi mai scrie o carte". „Mister" e autorul a două volume, în colaborare cu Ion V. Ionescu, „Fotbal - Tactica azi" şi „Fotbal - concepţia de joc", iar creaţiile proprii sunt „Zâmbind din iarbă" şi „Jucând cu destinul".

Cornel Dinu are un fiu, Corneluş, care în urma căsătoriei cu Alexandra, i-a dăruit o nepoţică, Natalia Mihaela. Ei sunt cea mai mare bucurie a sa după decesul Silviei, cea care i-a fost alături peste 30 de ani. „Acum am ataşamentul familiei, al copilului, al norei şi nu-mi doresc decât să fiu sănătos. Recunosc că mă bucur în continuare de un anumit respect al tinerilor, care nu şi-au pierdut spiritul naţional", a spus „Mister".

Mai multe