Antoine Griezmann, la 3 goluri de Platini. Franța, inhibată de stadionul plin!

20 iunie 2021 16:38   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Jucătorul Barcelonei a adus Franței un egal muncit în fața surprinzătoarei echipe a Ungariei (0-0). Campionii mondiali au dominat confruntarea de la Budapesta, însă au fost conduși prin golul marcat de Fiola (min. 45+2). Încurajați frenetic de peste 50.000 de fani prezenți pe Puskas Arena, ungurii au rezistat până spre final.

Autor al golului egalizator, Antoine Griezmann a bifat reușita sa cu numărul 38 pentru echipa Franței. Fotbalistul Barcelonei se află la 3 goluri de Michel Platini, al treilea marcator din istoria reprezentativei „cocoșilor”. După meci, Griezmann s-a declarat impresionat de atmosfera de la Budapesta: „A fost un meci dificil cu public. Nu mai suntem obișnuiți să jucăm pe un stadion plin. Nu ne așteptam. A fost și cald. Acest Euro cu mari națiuni și mari jucători, chiar în fața Ungariei, devine dur. Mi-am amintit de Cupa Mondială unde am suferit în grupă. S-a văzut că aceasta nu este o grupă facilă. Trebuie să ne odihnim și să ne revenim pentru meciul cu Portugalia. Eu sunt încrezător. Avem un grup și o bancă ce pot face diferența. Trebuie să fim la fel de solizi precum în meciul cu Germania”. Karim Benzema, alt meci fără golSpre deosebire de Griezmann, Karim Benzema n-a izbutit să înscrie încă la Euro. Revenit în națională, starul lui Real Madrid a tras două șuturi în partida cu Ungaria. Și a ajuns la 30 de șuturi fără gol marcat la turneele finale ale edițiilor 2008, 2012 și 2020 ale Campionatului European.

Franța – Ungaria 1-1Au marcat: Fiola (min. 45+2), respectiv Griezmann (min. 66)Ungaria: Gulacsi – Botka, Orban, At. Szalai – Nego, Kleinheisler (Lovrencsics, 84), A. Nagy, Schafer (Cseri, 75), Fiola – Ad. Szalai (Nikolic, 26), Sallai. Selecţioner: Marco RossiFranţa: Llloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba (Tolisso, 76), Kante, Rabiot (Dembele, 57, Lemar, 87) – Benzema (Giroud, 76), Griezmann, Mbappe. Selecţioner: Didier DeschampsArbitru: Michael Oliver (Anglia)

Mai multe