Arabii îi fac o descriere plastică lui Răzvan Lucescu: «Tânărul comandant cu părul gelat şi cercel în ureche»

1 iulie 2012 14:36   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu a acordat primul interviu unei publicaţii din Qatar după ce a semnat pe trei ani cu vicecampioana El-Jaish. Autorul interviului i-a făcut românului un portret detaliat, în care vobeşte inclusiv de gel şi de cercelul din ureche.

Într-un articol intitulat „Lucescu, tânărul comandant", e o prezentare detaliată a tehnicianului.

„Cu părul dat cu gel şi cu un cercel în urechea stângă, românul are un stil care vorbeşte de la sine.

Totuşi, pe lângă aspectul fizic, vine şi CV-ul fotbalistic cu care se poate lăuda Răzvan Lucescu.

Tipul de 43 de ani e un «workaholic» şi e recunoscut pentru modul în care se apropie de elevii săi.

E clar că, prin aducerea sa, El-Jaish a urmărit să aibă pe bancă o combinaţie între exuberanţa tinereţii şi experienţă", a notat jurnalistul arab.

Obiectivul lui El-Jaish, clasată pe locul doi anul trecut în campionatul din Qatar, e câştigarea titlului şi un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor Asiei.

Această competiţie a fost câştigată în sezonul precedent de o altă echipă din Qatar, Al-Sadd, finanţată de fratele şeicului care patronează clubul lui Răzvan.

Pentru a pregăti noul sezon, Lucescu îi duce pe arabi într-un cantonament în Austria.

„Vom avea un stagiu de antrenamente de o lună în Austria. După această perioadă, îmi voi cunoaşte mai bine jucătorii, iar ei vor înţelege filosofia mea despre fotbal", a mai spus tehnicianul român.

Ce a spus Lucescu jr despre România

Despre pasiunea românilor pentru fotbal: "Înainte de ‘89, orice român era înnebunit după fotbal. Ulterior, această pasiune s-a pierdut undeva pe drum, iar oamenii au început să aibă alte priorităţi. Acum, noua generaţie nu mai e interesată de fotbal. Trebuie să recunosc că nici măcar fiul meu de şase ani nu iubeşte fotbalul".

Despre şansele României de a reveni sus. „Cehia şi Serbia şi-au revenit foarte repede după căderea comunismului. Până şi Polonia a investit masiv în infrastructură. Nu e de mirare că acum a găzduit un Campionat European. România? Probabil, peste cinci ani ne vom reveni şi vom fi din nou o forţă".

Depre fotbaliştii români. „Jucătorii români sunt talentaţi. Mulţi dintre ei evoluează în campionante importante din Europa. Adrian Mutu, în Italia, e un exemplu. Problema nu e că nu producem fotbalişti talentaţi. Din păcate, jucătorilor români le lipseşte educaţia. Au probleme de mentalitate".

Mai multe