Arabii l-au pocit pe Piţurcă: "Beturka, Beturka!"

13 februarie 2015 11:07   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Fostul selecţioner a debutat la Al-Ittihad la 31 octombrie, într-o înfrângere, 0-1 cu Hajer. El a avut nevoie de 104 zile pentru a câştiga primul meci, iar momentul a fost savurat din plin de suporterii „tigrilor“.

Cu cuţitul la os, arabii au ajuns să vorbească, inclusiv despre un blestem care a urmărit echipa de la instalarea lui Piţurcă în funcţie! Mai mult, în lipsa rezultatelor, antrenorul de 58 de ani a fost avertizat, înaintea meciului cu Al-Faisaly, că poate fi demis, dacă nu va îndeplini obietivul fixat pentru acest sezon. Piţi a abordat sub o mare presiune partida cu ocupanta locului 6 în prima ligă saudită şi, din fericire pentru el, a reuşit să şteargă toate nereuşitele din ultima vreme printr-o victorie categorică, scor 3-0.

La Al-Ittihad, Sânmărtean şi Szukala au fost integralişti, însă cel mai bun stranier a fost irakianul Saif Salman. Dacă Sânmărtean n-a strălucit, în schimb, Szukala, pe lângă pasa de gol, a avut şi o prestaţie solidă în apărare.

Prima victorie obţinută de Al-Ittihad, după opt meciuri cu Piţurcă pe bancă, i-a încântat pe fanii „tigrilor“. În repriza a doua, aceştia au scandat, în mod repetat, numele antrenorului, strigând: „Beturka, Beturka“. Datorită victoriei cu 3-0, Al-Ittihad a urcat un loc, până pe poziţia a 4-a, cu 27 de puncte după 15 etape. Lider e Al-Nassr cu 37 de puncte şi un meci mai puţin disputat.

Mai multe