Arabii nu scapă de "Satana"

17 iunie 2015 21:32   Fotbal intern
Ultima actualizare:

„Piţi” a renunţat la clauza de reziliere fiindcă a ratat clasarea pe podium în campionatul saudit şi arabii au decis să-l demită fără să-i achite vreun ban. Însă, tehnicianul susţine că ruperea acordului unilateral înseamnă de fapt plata salariului până la finalul înţelegerii scadente în vara viitoare, adică două milioane de dolari.

Presa locală a anunţat că oficialii de la Al Ittihad au întrerupt legătura cu Victor Piţurcă, fostul selecţioner primind vestea în timp ce se afla în Bucureşti. Totuşi, el le-a comunicat şefilor că trebuie să-i dea toţi banii din contract dacă vor să semneze demisia. „Piţi” mai avea un an de contract, perioadă pe care ar trebui să mai ia două milioane de dolari, şi în plus nu şi-a primit leafa pentru lunile lucrate. Şeicii nu au fost de acord cu prima condiţie, ci doar să-i vireze restanţele pentru munca depusă. 

Piţurcă le-a răspuns că în acest caz se va prezenta la echipă alături de staff-ul său, cei de la Al Ittihad urmând să aibă un catonament în Italia la începutul luni iulie. „Satana” a fost anunţat în cele din urmă că ar putea lua cel mult 500.000 de dolari, banii venind din partea unor sponsori ai clubului, dar a refuzat oferta. Situaţia e departe de a fi finalizată, iar şeicii negociază deja cu Eduardo Batista pentru funcţia de antrenor.

Doar Olăroiu a rezistat

Dintre toţi antrenorii români ce au ajuns în ultimii ani în zona arabă, Piţurcă, Reghecampf, Şumudică sau Cosmin Olăroiu, doar ultimul a făcut performanţă şi se află aici din 2007. El a devenit şi cel mai bine plătit antrenor român, semnând un nou contract cu Al-Ahli Dubai, valabil până în 2018 şi cu un salariu de 5.3 milioane de euro pe sezon.

Mai multe