Arbitraj de nota 3 la Dinamo - FC Botoșani

15 septembrie 2019 18:17   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Oficialii echipei FC Botoșani i-au reproșat lui George Rădulescu, arbitrul meciului cu Dinamo (1-1), că nu le-a acordat trei lovituri de la 11 metri

Anunțat drept foarte interesant în condițiile în care ambele echipe își propuneau să joace deschis, la victorie, meciul a fost umbrit de câteva decizii de arbitraj. Iar cele mai multe dintre ele au dezavantajat formația oaspete. Oficialii grupării moldave acuză neacordarea a trei lovituri de la 11 metri: Chindriș a fost faultat de Ciobotariu și nu s-a dictat nimic (min. 78), Moldoveanu l-a busculat pe Roman și penalty-ul ”a fost mutat” în afara careului (min. 84) și Fabbrini l-a împins pe același Roman (min. 90+8).

“Din punctul meu de vedere, trebuia să câştigăm clar”, a declarat la final Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoani. ”Am avut ocazii mari. Nu mai spun de cel puţin două penalty-uri. Cum să fac fotbal când am penalty clar şi arbitrul mi-l scoate afară?”, a spus tehnicianul, care a acuzat și faptul că ”centralul” George Rădulescu este din București... ”Dacă joc cu o echipă din Bucureşti dă-mi brigadă din Satu Mare, din Braşov, din Constanţa. N-am cum să fiu fericit când joc în Bucureşti cu arbitru din Bucureşti. Poate ratam penalty-ul, dar dă-mi ce-i al meu”, a concluzionat Croitoru. 

La fel de vehement a fost și finanţatorul echipei din Botoşani, Valeriu Iftime, care a cerut introducerea VAR-ului în Liga 1: ”Plătesc eu VAR-ul în România, numai să-l bage. Dacă nu introducem VAR-ul, murdărim fotbalul”. 

Neicuțescu trebuia eliminat

Și observatorii neutri au fost de părere că arbitrajul de la meciul de sâmbătă seară a fost foarte slab. Întreb ce notă i-ar acorda, Dan Lăzărescu, analistul Telekom Sport, a spus: ”Ca să înțeleagă toată lumea, aș spune că 3. Altfel, după notarea din arbitraj, ar fi de 7”. La fel de critic a fost și fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu. ” E de «roșu» clar în startul meciului!”, a spus acesta la GSP Live, făcând referire la faptul că  Neicuțescu l-a lovit cu brațul peste față pe Chindriș, la un duel aerian produs în primul minut de joc. În acest caz, arbitrul i-a arătat cartonașul galben dinamovistului.Programat în etapa cu numărul 9, meciul Dinamo – FC Botoșani s-a încheiat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Sorescu (min. 58), respective Soussa (65). 

Dinamo a înscris un gol care nu a fost validat

Chestionat asupra arbitrajul la câteva minute după meci, Dusan Uhrin Jr. a refuzat să comenteze. ”Nu mă plâng de arbitraj. E problema lui Croitoru dacă crede că am fost avantajaţi. Arbitrii pot greşi. Poate şi noi am avut penalty-uri”, a spus antrenorul lui Dinamo, care a subliniat că în Cehia, țara sa natală, a fost introdus arbitrajul video (VAR), însă aceasta n-a rezolvat problemele. Pe de altă parte, golul marcat de Montini înainte de pauză a fost socotit drept valabil de Adrian Porumboiu. Acesta nu a fost validat fiindcă dinamovistul a fost semnalizat în ofsaid de asistentul Orbuleț.

Mai multe