Arbitrul final CM din 1990: ”Maradona mă înjura încă de la imnuri”

27 aprilie 2020 21:05   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Maradona a fost un jucător de geniu, dar caracterul lui a lăsat de multe ori de dorit. Arbitrul finalei Cupei Mondiale din 1990, pierdută de Argentina cu 1-0 în fața Germaniei, scoate la lumină un detaliu necunoscut.

”Trebuia să îl elimin pe Maradona încă dinainte de meci, pentru că a insultat în timpul intonării imnurilor. Dar am trecut cu vederea, trebuia să gestionez astfel situația”, și-a amintit fostul arbitru Edgardo Codesal comportamentul argentinianului. Iar asta nu a fost totul: ”când l-am eliminat pe Monzon, a venit și mi-a zis că sunt hoț și că FIFA l-a pus să am luat bani. L-am văzut pe Maradona făcând lucruri incredibile pe teren, demne de admirația și respectul meu. Cu mingea la picior, a fost fenomenal, cel mai bun. Dar din punct de vedere uman, e o persoană neplăcută, cel mai rău om pe care l-am întâlnit în viața mea", a spus fostul arbitru Edgardo Codesal, pentru ziaristul Uruguayan Tirando Paredes, conform celor de la ”The Sun”.

În acea finală din 1990, Germania a învins cu scorul de 1-0 Argentina, prin golul marcat din penalty, în minutul 85, de Andreas Brehme, la capătul unui meci în care sud-americanii au terminat în 9 jucători. De altfel, atunci, Maradona și-a exprimat supărarea imediat după partidă. ”Arbitrul a ruinat toată munca noastră. Ne-a dat un penalty imaginar și a vrut să aducă bucurie gazdelor, italienilor, care ne vroiau învinși după ce i-am eliminat în semifinale”, a declarat atunci decarul argentinian.

Mai multe