Arde Clujul în derby-ul oraşului

23 noiembrie 2012 16:30   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Universitatea – CFR pare cel mai dezechilibrat meci direct din ultimii ani, dar ura care-l înconjoară îl face special. Asta pentru că deja s-au consumat două episoade care s-au lăsat cu jandarmi în comă, jucători bătuţi, procese penale şi rejucări.

„U" e o muribundă fără bani, fără patron şi cu jucătorii care stau pe la vecini. CFR nu stă nici ea pe roze în campionat, dar e de alt calibru. Vine după o victorie mare cu Braga, iar Arpad Paskany i-a ordonat lui Paulo Sergio să repare şi în campionat prostiile făcute de Ioan Andone. Meciul pare de doi solist, dar asta dacă nu luăm în calcul nişte actori foarte importanţi: fanii.

Aceştia transformă meciul într-unul cât se poate de periculos şi de imprevizibil. În 2008, cele două echipe s-au întâlnit în ultima etapă a campionatului, când CFR trebuia să câştige pentru a lua titlul. Înainte de meci, fanii lui „U" au făcut prăpăd pe străzi, au băgat în comă un jandarm, iar după meci, lui Gigi Becali i s-au confiscat 1,7 milioane de euro, pornind procesul „Valiza".

În penultima etapă a sezonului trecut, CFR trebuia s-o bată din nou pe „U" pentru a se încorona campioană. Meciul a fost întrerupt la 1-0 pentru cfr-işti din cauza unei bătăi generale între jucători. S-a reluat de la 0-0, câteva zile mai târziu, iar CFR a câştigat cu 3-2 după ce „U" a condus la puază cu 2-0. Întrebarea e una singură: ce va fi diseară?

Toate întâlnirile dintre „U" şi CFR au avut un personaj comun: Ricardo Cadu. Căpitanul „vişiniilor" a fost marcatorul din penalty al singurului gol din 2008. Apoi, portughezul a iscat bătaia generală din penultima etapă a sezonului trecut, când s-a bucurat ostentativ înspre galeria „Şepcilor roşii", după ce marcase tot din penalty, iar Mircea Bornescu i-a aplicat o corecţie, totul degenerând.

Mai multe