Aşa a câştigat Rădoi meciul cu Trencin!

15 iulie 2015 22:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Toată lumea a sărit în capul lui Mirel Rădoi, căruia i s-a reproşat că vrea să fie antrenor, dar n-are la mână diplomele necesare. Până la urmă, în fotbal nu e ca la facultate, iar fostul jucător a demonstrat într-un moment greu că are fler pentru această meserie. Totul, în trei paşi simpli.

În primul rând, Mirel Rădoi a avut un curaj nebun să-l introducă titular pe Gregory Tade, deşi nici nu se uscase cerneala pe contractul semnat de acesta cu Steaua. Mutarea s-a dovedit a fi însă mai mult decât potrivită, cu excepţia golului, atacantul făcând un meci perfect. Francezul s-a bătut cu fundaşii adverşi, a apărut în faţa porţii de foarte multe ori, i-a rupt pe slovaci pe contraatac şi a iniţiat golul de 2-0. O mare bilă albă pentru el, dar şi pentru antrenorul care a riscat când nouă antrenori din zece l-ar fi introdus maximum în repriza a doua. Apoi, după o primă parte în care Trencin a fost peste Steaua, iar roş-albaştrii se puteau declara mulţumiţi că tabela arată 0-0, Rădoi a schimbat din discurs macazul pentru ultimele 45 de minute. Mai exact, tânărul tehnician i-a certat pe jucătorii săi la vestiare şi le-a spus, printre altele, că mai bine pierde cu 2-1, decât să încheie 0-0. Aceste vorbe au avut efect şi Steaua a fost altă echipă în repriza a doua.

Tade şi compania le-a confiscat slovacilor mingea, şi fiecare jucător în parte şi-a asumat din ce în ce mai multe responsabilităţi de finalizare individuală. Această dezinhibare a dus în cele din urmă la deschiderea scorului, prin execuţia lui Nicuşor Stanciu din lovitură liberă. Pasul cu numărul 3 făcut de Mirel Rădoi, care a consfinţit victoria şi a bătut în cuie calificarea, a fost introducerea algerianului Hamroun în locul vedetei şterse, Chipciu, după o oră de joc. Pe lângă curajul de a-l schimba aşa devreme pe tupeistul mijlocaş, avut rareori de predecesorii săi, antrenorul a mai riscat o dată prin debutul mijlocaşului venit de la Oţelul de foarte puţin timp. Africanului i-a ieşit chiar mai bine decât lui Tade şi a înscris golul de 2-0, punând practic cireaşa pe tortul unui meci impecabil, gândit în primul rând de Mirel Rădoi. „Ne-a fost teamă de miza partidei şi miza competiţiei. Ceea ce a făcut Hamroun trebuia să facem de la începutul jocului. Mă bucur că au înţeles mesajul de la pauză, când le-am spus că prefer să pierdem cu 2-1, decât să terminăm 0-0”, a declarat Rădoi. Astfel, tehnicianul demonstrează la primul examen european că nu-ţi trebuie patalama ca să şti fotbal şi le dă o palmă celor care au măturat cu el pe jos în ultima vreme.

Un musulman l-a salvat pe Gigi Becali

Patronul Stelei a fost tot timpul plin de prejudecăţi la adresa fotbaliştilor de altă religie, fanatismul său de creştin-ortodox împiedicând multe veniri în Ghencea. Puţinele excepţii s-au soldat cu scandaluri, dar acum s-a întors roata. După ce şi-a călcat pe inimă şi l-a adus pe Jugurtha Hamroun, acesta l-a răsplătit cu un gol în poarta lui Trencin. Musulmanul de la mijlocul Stelei, care nu bea şi nu fumează, i-a dedicat reuşita cu Trencin tatălui său care trăieşte în Algeria.

Mai multe