ASA a dat lovitura: a învins-o pe Steaua cu 1-0 şi e aproape de titlu!

29 aprilie 2015 23:45   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Steaua din acest retur al Ligii I ar trebui să fie obiect de studiu în istoria fotbalului românesc. La capitolul „aşa nu!”. Învinşi aseară cu 1-0, acasă, de ASA, în derby-ul campionatului, bucureştenii sunt acum la două puncte în spatele ardelenilor, care au devenit principalii favoriţi la titlu!

Nimeni, nici măcar fanii dinamovişti, a căror „iubire” pentru Steaua e binecunoscută, nu anticipau scenariul acestui retur! Din principala şi singura candidată la titlu – după tur avea 13 puncte avans faţă de ASA Târgu Mureş – echipa bucureşteană a ajuns să aibă şansa a doua la primul loc. „Bomboana pe colivă” a fost pusă aseară, în derby-ul cu ardelenii, pierdut cu scorul de 1-0, chiar pe Arena Naţională. Lipsită de fani – cu indulgenţă au fost vreo 15.000 de oameni, în condiţiile în care anul trecut, înaintea izbucnirii scandalului cu CSA Steaua, umpleau până la refuz tribunele – echipa campioană a jucat acelaşi fotbal din ultima perioadă. Adică fără orizont, fără periculozitate şi cu gafe mari în apărare. De acest lucru au profitat oaspeţii, care şi-au demonstrat intenţiile în minutul 10, când Bumba a ratat incredibil. Steaua nu a înţeles nimic din această situaţie, iar în minutul 37 nu a mai scăpat: rămas singur în careu, Zicu l-a executat pe Arlauskis, după care a mers la galerie şi şi-a arătat burta, o dedicaţie făcută celor care l-au acuzat că e prea gras.

Sub ochii lui Gigi Becali, Dan Petrescu, Marica şi Tamaş – care nu va mai putea juca până la finalul campionatului din cauza unei accidentări – Steaua a încercat să întoarcă rezultatul, dar degeaba. Nu au reuşit decât să-şi treacă în palmares câteva ratări şi o lovitură de la 11 m neacordată după un henţ în careu al lui Sepsi. Au izbutit, în schimb, să-şi pună singuri beţe în roatele unei căruţe care părea a merge liniştită spre un nou titlu de campioană.

ASA Târgu Mureş, care deşi nou promovată e formată din foarte mulţi jucători cu experienţă, depinde doar de ea pentru a ieşi campioană, având două puncte avans în faţa Stelei. Minunea e foarte aproape de a se produce!

Mai multe