ASA - Voluntari, întâlnire între duşmani

23 mai 2017 20:25   Fotbal intern
Ultima actualizare:

„Ganezul” şi „Clau-gol” au jucat la „roş-albi” din vara lui 2006 şi până la finalul anului, apoi, în 2010, actualul tehnician al ASA s-a întors la „câini” ca „secund”. Cu ambele ocazii, cei din staff au fost nevoiţi să-l oprească pe Ganea să nu-i aplice o corecţie fizică lui Niculescu.

Mureşenii sunt retrogradaţi deja, iar meciul cu cei de la Voluntari, aflaţi pe podiumul play-out-ului, se dispută doar pentru palmares. Totuşi, există o rivalitate imensă între cele două bănci tehnice. Gazdele de la ASA îl au pe Ionel Ganea, iar ilfovenii pe Claudiu Niculescu. 

Cariera lor s-a intersectat în două rânduri la Dinamo şi „Clau-gol” a scăpat mereu să nu fie transformat într-un „sac de box”. Rednic i-a avut sub comandă ca jucători şi introdusese sistemul rotaţiei, mai ales că în luptă era şi Dănciulescu. La un meci cu Poli Timişoara, „Ganezul”, nemulţumit că e schimbat, s-a îndreptat ameninţător spre Claudiu, care a scăpat doar cu o „ploa-ie” de înjurături, graţie colegilor care au intervenit prompt. S-au împăcat aparent şi nu au mai lucrat împreună din 2007, dar în 2010 s-au reîntâlnit. Niculescu era încă atacant, iar Ionel a venit ca antrenor secund. Automat, şicanele au reapărut. Mai întâi, tehnicianul a vrut să dea stingerea în cantonament la ora 22.00, interzicând partidele de rummy ce ţineau până spre miezul nopţii. Jucătorii le-au spus şefilor, iar Ganea s-a enervat, mai ales că Niculescu a fost printre cei care s-au opus deciziei. 

În scurt timp, „Clau-gol” a început să joace tot mai puţin şi s-a plâns naşului şi directorului executiv de atunci al „câinilor”, Cristi Borcea. Acesta i-a transmis lui Ganea că Niculescu trebuie să fie în echipă, iar antrenorul a răbufnit. L-a ameninţat pe jucător cu o bătaie soră cu moartea şi din nou cei din staff au fost pe fază şi l-au scăpat pe atacant. De altfel, „Ganezul” este recunoscut ca un tip care şi-a bătut mulţi colegi şi a vrut chiar să-i altoiască şi pe unii antrenori. 

Mai multe