Astra a scăpat de cel mai bun adversar

27 ianuarie 2017 20:17   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Campioana României a avut noroc chior în acest sezon de cupe europene. A eliminat-o din nou pe West Ham şi a încheiat faza grupelor pe doi, după un joc al rezultatelor fantastic în ultima etapă, când a remizat cu Roma, iar Plzen a câştigat cu Austria Viena. Bafta continuă însă şi în primăvară.

Giurgiuvenii au avut noroc la tragerea la sorţi a şaisprezecimilor, unde au picat cu Genk, locul 8 din Belgia, deşi puteau să dea peste Fiorentina, Schalke sau Zenit. Apoi, se pare că Budescu şi compania vor întâlni trupa din Flandra într-un moment foarte prost. Antrenorul Albert Stuivenberg a rămas fără golgheterul grec, Nikolaos Karelis, indisponibil câteva luni din cauza unei rupturi ale ligamentelor încrucişate, dar şi fără căpitanul Thomas Buffel, suspendat.

Apoi, ca şi când n-ar fi fost de ajuns, şefii lui Genk n-au putut refuza oferta lui Bayer Leverkusen pentru Leon Bailey, puştiul de 19 ani din Jamaica. „Pastilarii” au plătit 15 milioane de euro pe mijlocaş şi acesta a făcut deja vizita medicală la trupa din Bundesliga. Astfel, pe 16 februarie, când e programată la Giurgiu manşa tur a şaisprezecimilor, campioana României va întâlni o trupă cu mari probleme, văduvită de cei mai importanţi jucători şi cu mize mai mari în campionat. În aceste condiţii, optimile chiar par accesibile, iar Astra mai poate scrie neaşteptat o pagină de istorie. Toate, cu puţin noroc!

Mai multe