Astra - Viitorul 1-2! Acuzaţii grave! "Numai nişte idioţi ar spune că a fost blat"!

4 aprilie 2017 12:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Astra a pierdut în faţa celor de la Viitorul, 1-2, şi trupa lui Hagi conduce clar play-off-ul. Giurgiuvenii au încheiat socotelile privind câştigarea titlului şi meciul e suspectat de blat.

La patru zile după ce Astra a învins Viitorul, la Ovidiu, în sferturile Cupei României, scor 3-1, puştii antrenaţi de Gheorghe Hagi şi-au luat revanşa, câştigând în campionat, scor 2-1 (D. Florea 39 / Chiţu 13, Săpunaru - autogol 20). Faptul că cele două rezultate au venit la un interval atât de scurt a dus la o variantă şocantă: Viitorul le-a dat meciul giurgiuvenilor în competiţia KO, primind la schimb punctele în Liga I, acolo unde e la şapte meciuri de câştigarea primului titlu din istoria clubului.

Acest scenariu urât a prins viaţă şi din cauza unor evenimente ciudate petrecute, luni seara, la Giurgiu.

Mai întâi, a fost prestaţia catastrofală a lui Săpunaru care, în primele 30 de minute, a lăsat impresia că a jucat la Viitorul. El a avut o intervenţie ciudată la primul gol al oaspeţilor, a marcat un autogol pentru 0-2 şi a provocat un penalty în minutul 30.

Apoi, partida Astra - Viitorul a furnizat o premieră pentru Liga I în 2017: trei penalty-uri ratate în acelaşi meci. Chiţu (31) şi Florinel Coman (37) au irosit cele două lovituri de la 11 metri pentru Viitorul, în timp ce Daniel Florea a trimis pe lângă de la punctul cu var pentru Astra (42).

După trei etape de play-off, Viitorul e lider cu 33 de puncte, în timp ce Astra e pe 6 cu 23 de puncte.

"Numai nişte idioţi pot să spună că Viitorul ne-a dat Cupa, iar noi am pierdut voit azi. Şi Barcelona mai pierde. Am jucat împotriva unei echipe bune. Avem un penalty pe care îl executăm ca Ronaldinho...fotbalul te pedepseşte. L-a aşteptat pe portar să plece şi a zis că o întoarce din gleznă. Dacă marcam din penalty, cred că învingeam. Viitorul e o echipă bună, le doresc baftă în continuare. A fost un meci extraordinar. Noi am ieşit din lupta pentru titlu, gata, ne canalizăm energia spre Cupă. Mai am o lună de antrenat în România, plec cu fruntea sus. Dar să vă spun ceva: arbitrajul românesc în momentul de faţă e mult sub jocurile practicate în play-off", a spus Marius Şumudică la Digi Sport.

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

Mai multe