«Astralii» vor fi căutaţi pentru evaziune fiscală?

15 septembrie 2015 10:04   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Trupa din Giurgiu ar fi uitat să înregistreze o factură de 25.000 de euro în contabilitate.

Înfrângerea suferită duminică în faţa Pandurilor, pe propriul teren, scor 2-1, nu reprezintă singura problemă a celor de la Astra. Impresarul Daniel Cărbunescu, cel care l-a adus pe Takayuki Seto la Astra, s-a adresat cu ajutorul avocatului său celor de la Fisc pentru că oficialii clubului nu i-au achitat drepturile cuvenite.

În 2007, japonezul Seto a sosit la actuala echipă din Giurgiu şi recent, înaintea plecării în acestă vară la turcii de la Osmanlispor, a semnat un nou act cu giurgiuvenii, de această dată fără prezenţa impresarului Cărbunescu. Totuşi, agentului i se cuvin 25.000 de euro, adică procentul negociat din salariul jucătorului pentru perioada în care a evoluat la “astrali”, suma fiind tratată cu reprezentanţii clubului, care ar fi trebuit să-l plătească. Dar oficialii refuză să o facă. Iniţial, Cărbunescu a cerut falimentul clubului, dar o intrare în insolvenţă ar fi făcut ca datoria să fie foarte greu de recuperat. Însă, supriză! Ultima corespondenţă cu şefii Astrei a oferit un răspuns halucinant: “Factura nu a fost înregistrată”! Ceea ce înseamnă evaziune fiscală, adică sustragere de la plata impozitelor. “Ne-am adresat Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi în 30 de zile vom primi răspunsul anchetei. Acum e vorba despre o faptă penală”, ne-a spus avocatul Emil Pasolea. Rezultatul anchetei poate duce la un proces prin care “astralii” vor fi obligaţi de instanţă să plătească restanţa financiară.

Plini de datorii

Arestarea finanţatorului Ioan Niculae a făcut ca Astra să ajungă într-o situaţie financiară precară. Jucătorii sunt plătiţi la aproape trei luni, fiind păstrată limita de zile pentru ca aceştia să nu depună memorii pentru a deveni liberi de contract, şi au existat zile când în cantonament s-au oferit două mese în loc de trei. Se pare că în ultimul timp nu se găsesc bani nici pentru echipamentul de iarnă şi e de notorietate că giurgiuvenii s-au deplasat cu curse low-cost atunci când au disputat câte un meci în preliminariile cupelor europene.

Mai multe