Atacaţi cu piper şi ardei iute

15 mai 2015 21:47   Fotbal intern
Ultima actualizare:

“Superclasicul” fotbalului argentinian a fost marcat de incidente incredibile, fanii lui Boca folosind spray-uri cu piper pentru a-i ataca pe fotbaliştii lui River.

Programat în optimile Copei Libertadores (Liga Campionilor în variantă sud-americană), meciul retur dintre Boca Juniors – River Plate va rămâne o ruşine în istoria uneia dintre cele mai mari rivalităţi sportive de pe planetă. După 1-0 pentru River în tur, manşa secundă n-a durat decât 45 de minute.

La scorul de 0-0, când se pregăteau să iasă de la vestiare, jucătorii oaspeţilor au fost stropiţi de câţiva suporteri inconştienţi. N-a fost vorba de apă, ci de o substanţă lacrimogenă folosită cu precădere de forţele de ordine.

Au urmat scene terifiante, cu fotbaliştii lui River ştergându-se disperaţi la ochi, patru dintre victime suferind arsuri şi având nevoie de spitalizare.

Din câte se pare, atacatorii au folosit spray-uri cu piper şi ardei iute, care au un efect imediat de iritare a ochilor şi a căilor respiratorii. Strigătul de ajutor al fundaşului Funes Mori spune totul despre dramatismul acelor clipe: “Nu mai văd, sunt ars, ăsta nu e război!” Bineînţeles, fotbalul a trecut pe plan secund pe stadionul “Bombonera”, jucătorii retrăgându-se definitiv la vestiare. Suspendarea partidei a fost anunţată la o oră după incident, cel mai probabil River urmând să câştige la “masa verde” cu 3-0 şi să se califice în sferturile Copei Libertadores.

Mai multe