Au venit pe cai mari, dar s-au stins repede!
Gigi Becali a încercat de multe ori varianta low-cost pentru atacul Stelei, dar exceptându-l pe Raul Rusescu nu i-a ieşit aproape deloc. Fiecare vârf venit cu mari aşteptări s-a transformat total odată ce a îmbrăcat tricoul roş-albastru şi a jucat de fix câţi bani s-au plătit pe el. Totuşi, nici amintirile cu oamenii în care s-a investit mai generos nu sunt mai plăcute. Iată-le pe ultimele 5!
Marica a stat mai mult în spital. Fostul internaţional este ultima şi cea mai mare dezamăgire în materie. Cu fostul atacant al lui Schal-ke în ofensivă, steliştii visau la titlu, la Liga Campionilor şi la tot felul de alte nebunii care îi trec suporterului de rând prin cap atunci când pune capul pe pernă. Marica a jucat însă doar trei meciuri în tot returul sezonului trecut, fără să marcheze vreun gol, a stat doar accidentat, şi a părut un moşuleţ aproape de pensie.
Tade, asasinat de luptele din vestiar. Francezul a fost transferat vara trecută de la CFR Cluj din postura de golgheter al Ligii 1, dar venirea sa a fost sub auspicii rele. Acesta a fost dorit doar de patronul Gigi Becali, nu şi de Mihai Stoica sau Mirel Rădoi. Ultimii doi au încercat tot timpul să-l convingă pe patron că Tade nu e vârf de Steaua, iar ineficienţa acestuia din startul sezonului le-a dat apă la moară. După un meci cu Craiova s-a enervat şi Gigi Becali, iar intoxicările şi-au făcut efectul. Tade a fost lăsat să plece gratis după doar un sezon, 19 apariţii şi 3 goluri.
Ţucudean, un continuu neadaptat. Mare speranţă a fotbalului românesc, atacantul în vârstă de 25 de ani plăteşte tribut lipsei de motivaţie. Când vii dintr-o familie foarte bogată şi n-ai avut nici o secundă grija zilei de mâine e greu să înţelegi sacrificiul necesar performanţei. Astfel, împrumutat în iarna dintre 2014 şi 2015 de la Charlton, acesta n-a rupt gura târgului. A jucat până la finalul stagiunii în roşu şi albastru, dar cu cifre comparabile cu ale lui Tade: 17 meciuri, 3 goluri. Măcar el n-a costat nimic!
Nikolic a venit la Bucureşti pentru băutură. Sârbul a fost un alt eşec de proporţii pentru Gigi Becali şi Steaua, mai ales că a fost transferat de roş-albaştri cu mari eforturi şi doar după plata unui milion de euro către Timişoara. Stefan a rezistat în Ghencea nu mai puţin de trei sezoane, dar în nici unul n-a oferit ce aşteptau fanii, deşi şanse a primit. Nikolic a stat mai mult prin ziarele de scandal, tabloidele prinzându-l dimineaţa ieşind din cluburi beat şi vomitând, mai des decât în faţa porţii. Cifrele o dovedesc: 7 goluri în 48 de meciuri de campionat.
Costea, perla transformată în ţeapă! Cireaşa de pe tort la acest capitol e însă de departe Florin Costea, păstrat intenţionat ca exemplu final. Actualul atacant al lui CSM Râmnicu Vâlcea a ajuns în Ghencea în 2011, imediat după dezafilierea Universităţii Craiova. Becali l-a „furat” pe acesta când era cotat la 3,5 milioane de euro şi s-a închinat că a pus mâna pe o aşa mină de aur. Soarta nu l-a ajutat însă să valorifice această cotă de piaţă, jucătorul fiind până la o urmă o mare ţeapă şi devalorizându-se până aproape de zero. Gratis a venit, gratis a plecat după 19 meciuri şi un singur gol marcat pentru Steaua.
Golubovic, ultima greşeală a lui Meme Stoica?
Efortul făcut pentru transferul lui Denis Alibec a venit ca o necesitate urgentă doar pentru că Bojan Golubovic tinde şi el să se dovedească o dezamăgire. Fostul vârf al Iaşiului a fost obsesia şi pariul directorului sportiv, Mihai Stoica, singurul care l-a văzut mare golgheter.
Rusescu, Kapetanos, Piovaccari, excepţiile de la regulă
Nu tot ce a atins Steaua în materie de atacanţi s-a transformat însă în cenuşă, regula admiţând şi câteva excepţii. Raul Rusescu a fost ultimul vârf prolific al vicecampioanei, acesta fiind şi ultimul golgheter al Stelei în Liga 1, în 2013. Mai în spate n-are rost să ne uităm pentru că ar trebui să mergem tocmai în 2003, la Claudiu Răducanu. Mai bine le-a ieşit însă steliştilor cu străinii. Piovaccari şi mai ales Kapetanos au fost marcatori pur sânge.