Avem careu de aşi!

6 martie 2016 21:08   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Semne bune pentru naţionala României, cu trei luni înainte de startul Europeanului din Franţa. Într-un interval de câteva ore, Claudiu Keşeru, Bogdan Stancu, Florin Andone şi Raul Rusescu au înscris pentru echipele lor de club, bucurându-l nespus pe Anghel Iordănescu.

Sâmbăta care a trecut a fost o zi perfectă pentru stranierii noştri, în special pentru oamenii de gol pe care ne vom baza la Euro 2016. Dacă turneul final ar începe astăzi, Keşeru, Stancu, Andone şi Rusescu n-ar avea cum să lipsească din lotul de 23 al României.

Cronologic, ploaia de goluri a celor patru tricolori a fost începută de Claudiu Keşeru, în Bulgaria. În victoria din deplasare cu Pirin (3-1), vârful lui Ludogoreţ a bifat a 12-a reuşită stagională, cu care conduce în topul golgheterilor la sud de Dunăre. Tot 12 „boabe” are în acest sezon şi Florin Andone, dar în divizia a doua spaniolă. Atacantul Cordobei a înscris sâmbătă după o pauză de trei etape, punând umărul la succesul de la Bilbao (2-1) contra echipei secunde a bascilor de la Athletic.

Veşti excelente ne-au venit şi din Turcia, acolo unde Bogdan Stancu şi Raul Rusescu se numără printre cei mai în formă atacanţi ai campionatului. După „dubla” din urmă cu o rundă, „Motanul” Stancu a recidivat, înscriind din penalty în meciul Kayserispor – Genclerbirligi (0-2). În schimb, la Osmanlispor, Raul Rusescu a dat de gustul golului şi nu se mai opreşte, amintind de eficienţa pe care o avea în tricoul Stelei. Rusescu a marcat sâmbătă pentru a cincea etapă la rând în egalul de acasă (1-1) cu Gaziantepspor.

Probabil că singurul care nu se bucură de perioada de graţie a „careului” Keşeru – Stancu – Andone – Rusescu este Ciprian Marica. Cu cei patru în formă maximă, şansele atacantului Stelei de a prinde Euro 2016 scad considerabil, în condiţiile în care Marica n-a rupt gura târgului în această primăvară.

Alibec se vede titular la Euro!

Concurenţa din ofensiva naţionalei României a devenit una teribilă. Astfel, pe lângă Keşeru, Stancu, Andone, Rusescu, Marica şi Andrei Ivan, Denis Alibec şi-a depus şi el candidatura pentru un loc de titular la Euro 2016. După ce a înscris în Astra – Viitorul (2-0), Alibec a avut o declaraţie tranşantă. „Sper să-l forţez pe Nea Puiu să mă ia. Mă consider un posibil titular la naţională, am calităţile necesare”, a spus atacantul liderului Ligii I.

Chiricheş a spart gheaţa la Napoli

Profitând de suspendarea titularului Albiol, Vlad Chiricheş a prins un nou meci de campionat în tricoul lui Napoli. În partida cu Chievo (3-1) de pe teren propriu, fundaşul român a greşit grav la golul oaspeţilor (pierzând mingea ca ultim apărător), dar şi-a luat revanşa. Astfel, pe finalul primei reprize, Chiricheş a marcat golul de 2-1 cu o lovitură de cap, aceasta fiind prima sa reuşită în Serie A.

Mai multe