Avem din nou echipă națională! România a învins cu 3-2 în Austria

7 septembrie 2020 23:54   Fotbal intern
Ultima actualizare:

De mult nu a mai avut naționala României un selecționer atât de curajos precum Mirel Rădoi. Acesta a făcut cinci schimbări față de meciul cu Irlanda de Nord, astfel că ”tricolorii” au arătat o altă față și s-au impus cu scorul de 3-2 pe terenul favoritei grupei 1 din Divizia a doua din Liga Națiunilor, Austria.

Nici nu începuse bine meciul că Alibec, singurul vârf împins al echipei noastre, după lăsarea suprinzătoarea pe bancă a marcatorului din meciul cu Irlanda de Nord, Pușcaș, a și deschis scorul. El a trimis plasat, cu stângul, de la marginea careului mare, exact în colțul din dreapta portarului advers, după o pasă perfectă a lui Florinel Coman, titularizat surprinzător. Era minutul 3 și nici că se putea un start mai bun de partidă pentru echipa noastră. La pauză avea să se intre însă la egalitate, după ce Baumgartner, atacantul lui Hoffenheim, a profitat de o bâlbâială în centrul defensivei noastre și a marcat în minutul 17. Ca și cum acest gol nu a fost de ajuns, Deac a părăsit terenul în minutul 40, cu o entorsă la glezna dreaptă care cu siguranță îl va face indisponibil pentru următoarea etapă de campionat. El a fost înlocuit de golgheterul Viitorului din trecuta ediție a Ligii 1, Gabriel Iancu, debutant la națională, la fel ca și fundașul dreapta, Burcă.

Chiar dacă începută sub semnul dominării gazdelor, repriza secundă a fost de bun augur pentru echipa noastră, care a reușit să înscrie de două ori. Prima dată a făcut-o fundașul Dragoș Grigore, care a marcat, din careu, în minutul 51. Jucătorul lui Ludogoreț nu va uita niciodată această reușită, nu doar pentru că a fost prima pentru națională, dar a fost înscrisă chiar în ziua în care a împlinit 34 de ani. Minutul 70 a adus unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale acestei ediții a Ligii Națiunilor. Autorul lui: Alex Maxim, fotbalistul reinventat de Marius Șumudică la formația turcă Gaziantep. Fost jucător, timp de 7 ani, în Bundesliga, l-a executat pe portarul advers printr-un lob senzațional, executat de la aproximativ 20 de metri. Și doar ghinionul a făcut ca scorul să nu devină 4-1, șutul lui Iancu, din lovitură liberă, lovind bara în minutul 73.

Finalul a fost incendiar, după ce nou-intratul Onisiwo a redus din handicap în minutul 81 și toată lumea se temea ca ”blestemul” finalului de meci trăit în fața Irlandei de Nord să nu se repete. Din fericire, nu s-a întâmplat acest lucru și România a obținut o victorie mare pe terenul celei mai valoroase echipe din grupă, Austria. ”Tricolorii” s-au impus cu 3-2 și, pe lângă că au ajuns pe primul loc în grupă, acest meci a dovedit și faptul că există viață în națională și fără Ianis Hagi, neutilizat nici un minut luni seară.

În cealaltă partidă, Norvegia lui Haaland a dat recital în Irlanda de Nord, impunându-se cu scorul de 5-1, vârful lui Dortmund reușind o dublă.

Mai multe