Avem selecţioneri. "Tata Puiu" şi ai lui au semnat contracte noi

20 noiembrie 2015 12:23   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Naţionala României a stat două zile fără selecţioner. După amicalul cu Italia şi până aseară, Răzvan Burleanu a negociat intens cu Anghel Iordănescu, dar şi cu cei trei secunzi ai lui, Daniel Isăilă, Ionuţ Badea şi Viorel Moldovan.

Şi totul s-a soldat până la urmă cu sun succes. Asistenţii au dat ieri cu pixul pe contractele nou cu FRF, care se întind până pe 11 iulie 2016, adică a doua zi după finala Campionatului European din Franţa. Azi de dimineaţă a făcut acest gest şi Anghel Iordănescu, "Generalul" fiind astfel selecţioner încă cel puţin şapte luni. "Vă pot confirma că am semnat acordul de continuare. Încă de la bun început problema nu a fost financiară. Sunt onorat şi mulţumit că muncesc cu domnul Iordănescu până la finalul Campionatului European. Între 25 ianuarie şi 6 februarie naţionala va avea un cantonament pentru jucători din ţară", a recunoscut în această dimineaţă şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Asta după ce aseară, unul dintre cei trei secunzi confirmase şi el prelungirea contractelor cu Federaţia. "Este adevărat, asta a fost și dorința lui Nea Puiu, să ne rezolvăm noi problemele. Am semnat înainte de meciul cu Italia. Nu știu de ce a amânat domnul Iordănescu semnarea contractului. Am semnat până după turneul final din Franța. E o formalitate semnarea contractului, altfel n-am fi semnat nici noi. Eu sunt convins că putem trece de grupe și acesta este și obiectivul nostru" a declarat Daniel Isăilă.

Această veste spulberă incertitudinea cu privire la perioadă imediat următoare, dar confirmă faptul că Iordănescu nu va mai continua la naţională şi în campania pentru Mondialul din 2018. Cel mai probabil, România va juca preliminariile pentru turneul final din Rusia cu alt selecţioner pe bancă, acesta urmând să fie decis după Euro 2016.

Anghel Iordănescu va câştiga în jur de 15.000 de euro pe lună, plus bonusuri de performanţă, iar secunzii lui jumătate.

Mai multe