Azi e ziua cea mare pentru Reghe la arabi!

31 octombrie 2014 20:05   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Laurenţiu Reghecampf a plecat de la Steaua la Al-Hilal în special pentru a aduce în vitrina clubului din Riad cel mai important trofeu de pe Continentul Galben.

E vorba despre Liga Campionilor Asiei, pe care „albaştrii” au cucerit-o doar de două ori în istorie, ultima dată în anul 2000. Reghe şi elevii săi au ajuns fără mari probleme în finală, însă ultimul act n-a început aşa cum îşi dorea antrenorul român de 39 de ani. Sâmbăta trecută, Al-Hilal a pierdut cu 0-1 manşa tur disputată în Australia contra celor de la Western Sydney Wanderers.

Azi, pe teren propriu, în faţa a peste 60.000 de spectatori, Reghecampf va încerca să păstreze trofeul în Arabia Saudită şi să-i mulţumească astfel pe exigenţii şeici din conducere. De altfel, fostului stelist Mihai Pintilii şi coechipierilor săi le-au fost asigurate absolut toate condiţiile, jucătorii lui Al-Hilal fiind motivaţi cu prime fabuloase, de 200.000 de dolari de căciulă. Meciul de diseară e vital şi pentru Reghecampf, căruia i s-a promis un „bonus” de un milion de dolari. Dacă Al-Hilal va câştiga finala, atunci se va califica la Campionatul Mondial al Cluburilor din luna decembrie, unde gruparea saudită s-ar putea întâlni în semifinale cu Real Madrid.

Pe urmele lui Iordănescu

La ultimul succes în Liga Campionilor Asiei (2000), Al-Hilal avea pe bancă tot un antrenor român, mai exact pe Anghel Iordănescu. Ulterior, în 2005, actualul selecţioner al naţionalei României a mai câştigat o dată râvnitul trofeu, la cârma celor de la Al-Ittihad, conduşi acum de Victor Piţurcă.

Mai multe