,,Balaurul” Sevilla, la mâna lui Super-Dan Petrescu

16 decembrie 2019 15:05   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Echipa spaniolă cu care va juca CFR Cluj în 16-mile Ligii Europa a mai fost învinsă de Dan Petrescu, cu Unirea Urziceni în 2009.

Campioana României a „pescuit” unul dintre cei mai dificili adversari posibili la tragerea la sorţi care a avut loc azi. FC Sevilla e însă un nume care îi stârneşte amintiri plăcute antrenorului de la CFR Cluj.

Dacă va rămâne în Gruia, Dan Petrescu va avea parte în luna februarie de o provocare teribilă. În prima fază eliminatorie a Ligii Europa, CFR Cluj a primit o sarcină aparent imposibilă, FC Sevilla fiind ,,specialista” acestei competiţii, pe care a câştigat-o de cinci ori (2006, 2007, 2014, 2015 şi 2016). ,,Jucăm cu un monstru”, a fost prima reacţie din tabăra ardelenilor, prin vocea directorului sportiv Bogdan Mara. Va fi însă o „dublă” oarecum pe placul antrenorului Dan Petrescu, care preferă să plece din postura celui cu şansa a doua. De altfel, printre marile surprize făcute în Europa de echipele „Bursucului” se numără şi o victorie împotriva lui FC Sevilla. Se întâmpla în urmă cu 10 ani, în grupele Ligii Campionilor, atunci când Unirea Urziceni (cu Petrescu pe bancă) o învingea la Bucureşti pe reprezentanta Spaniei. Rezultatul (1-0) a fost decis de un autogol al ibericilor, într-un meci în care portarul Arlauskis a făcut minuni. Da, acelaşi Arlauskis care apără acum buturile CFR-ului, tot sub comanda lui Dan Petrescu. Dincolo, în tabăra ibericilor, internaţionalul Jesus Navas e singurul ,,supravieţuitor” al disputei din urmă cu un deceniu. În vârstă de 34 de ani, Navas e în prezent căpitanul Sevillei, într-o formaţie în care mai regăsim nume cunoscute din fotbalul mare, precum mexicanul Javier Hernandez sau argentinianul Ever Banega. În plus, adversara CFR-ului e antrenată de un fost selecţioner al Spaniei şi al lui Real Madrid, Julen Lopetegui.

Liga Europa, 16-imi de finală (20 şi 27 februarie)

Wolverhampton – Espanyol

Sporting Lisabona – Istanbul BB

Getafe – Ajax Amsterdam

B. Leverkusen – FC Porto

FC Copenhaga – Celtic Glasgow

APOEL Nicosia – FC Basel

CFR Cluj – FC Sevilla

Olympiacos – Arsenal

AZ Alkmaar – LASK Linz

FC Bruges – Manchester United

Ludogoreţ – Inter Milano

E. Frankfurt – FC Salzburg

Şahtior Doneţk – Benfica

Wolfsburg – Malmö

AS Roma – Gent

Glasgow Rangers - Braga

Mai multe